ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.07.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Mureş
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 1.4 ani si 8.5 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Casa Fecioarei Maria din Efes , ultimii 11 ani din viata si presupusul mormant

TIPĂREȘTE

Vizitarea Casei Fecioarei Maria a fost una din cele mai impresionante excursii din sejurul nostru in Efes. Expertii in religie au suficiente dovezi care sa ateste faptul ca ea a locuit in Efes, chiar daca nu se cunosc exact toate amanuntele.

Se spune ca, dupa rastignirea lui Isus pe Cruce, indurerata, ea s-a retras in Efes, parasind locul care-i amintea de atata suferinta, pentru a-si plange durerea in singuratate, pe Muntele Bulbul (M. Privighetorii), in locul numit Panaya – Capulu.

Drumul spre acest loc sfant incepe inainte de intrarea in orasul antic prin partea Teatrului Mic. Indata ce incepe urcusul, intalnim statuia Sf. Fecioare Maria, cu bratele deschise, asteptand crestinii sa vina la ea, stand cu fata spre orasul Efes de odinioara, vrand parca sa dea de inteles ca ea vegheaza asupra lui! Statuia e asezata intr-un terasament de la baza muntelui, un loc curat, ingrijit, la capatul unei mici alei pavate. E inalta, cam de 3 metri, (de bronz? ), asezata pe un piedestal alb, la fel de mare, astfel ca impactul e puternic si simtim ca intram pe un taram deosebit, taramul Fecioarei...

Conform inscriptiei de pe ea, a fost donata de Societatea Americana din Efes, in onoarea Fecioarei Maria. Nu puteam trece fara sa ne oprim aici cateva momente pentru a contempla monumentul si, bineinteles, pentru a ne fotografia in apropierea Ei.

Mai departe, drumul serpuieste noua kilometri printre culmi stancoase si paduri de maslini, pana la Casa Fecioarei Maria, un parc natural si cultural, situat la o inaltime de 450 de metri, intr-un loc de o rara frumusete.

Descoperirea acestui loc este meritul unei clarvazatoare, despre care se stie ca nu stia nici carte si nici nu fusese plecata in strainanate. Vestea a circulat dupa anii 1800. In 1892, doi cercetatori au plecat in expeditie pentru a verifica spusele ei si dupa trei zile de cautari, au gasit locul, exact asa cum aveau informatiile de la clarvazatoare in cauza. Tot de la ea, s-a transmis informatia conform careia mormantul Sf. Fecioare s-ar afla in apropiere, cam la 500 de metri de casa, ea adormind la 64 de ani, dar acesta nu a fost deocamdata gasit. Se fac sapaturi si cautari in continuare, dar alegerea echipei de arheologi si oameni de stiinta se face cu grija, se cere o mare seriozitate si profesionalism, deoarece scoaterea la lumina a acestui mormant intereseaza toata lumea crestina.

Am citit si alta varianta in care se spune ca mormantul ei a fost ingropat intr-o pestera, in care a si fost gasit un sicriu, dar la deschiderea lui, acesta era gol.

Sunt doua orase care sustin ca detin mormantul Sf. Fecioare Maria: Ierusalim si Efes. Pentru ambele exista dovezi arheologice de necontestat, marturii ale martorilor, de aceea gasirea ramasitelor pamantesti ale Sf. Fecioare e un lucru foarte important.

Se stie ca Sf. Ioan nu ar fi lasat-o singura pe Sf. Fecioara Maria, iar cum la impartirea lumii intre apostoli acestuia i-a revenit Efesul si Asia Mica si a fost trimis aici, a luat-o pe Maica Domnului cu el, incercand sa o ascunda, i-a ridicat o casa intr-un loc ferit, in Varful Muntelui Privighetorii (M. Bulbul). Din acest motiv, e limpede ca ea a venit in Efes si a adormit aici, in bratele lui.

Fundatia casei are urme care dateaza din sec. I, iar mai tarziu, prin sec. VI, pe fundatia casei, s-a construit mica biserica ce a ramas pana acum, restaurata de-a lungul timpului. Cu toate acestea, e un loc sfant al lumii intregi!

In jur, totul e ingrijit si curat. E o zona de o reala frumusete, cu brazi inalti, cu leandri infloriti, o multime de arbori, iarba tunsa in tot perimetrul, o gradina in trepte plina de flori. Chiar daca sunt musulmani, acestia au acceptat miracolul nasterii divine, poate chiar mai repede decat crestinii insisi, lumea antica a inteles cu greu personalitatea Fecioarei Maria.

In aceasta tara musulmana, cu legile ei diferite de ale noastre, exista acest loc sfant, ingrijit si intretinut, ei nu au vandalizat locul, asa cum se intampla uneori cu religiile diferite. Ei au purtat si poarta si acum un respect profund fata de aceasta si sunt mandri ca pe pamantul lor exista locul unde a trait si murit Maica Domnului.

Chiar de la intrare remarcam o mica statueta a Sf. Ioan, cel care a ingrijit-o pe Fecioara Maria in timpul cat a stat in Efes, iar ceva mai incolo, statueta Sf. Fecioare, din lemn de maslin, la fel, cu bratele deschise, asteptandu-ne la ea, inainte de intrarea in mica ei casuta. Statuia e sculptata si datata inaintea gasirii Casa Fecioarei, deci s-au cautat persoane care stiau de acest loc. S-a ajuns astfel la satul Sirince, satul primilor crestini, sat ortodox, care in fiecare an, la 15 august se aduna aici, cu mic, cu mare, timp de aproape 2000 de ani! Doar acest sat! In timp ce tot globul pamantesc cauta unde e mormantul Fecioarei, ei stiau de la stramosii lor si s-a transmis de la o generatie la alta, ca adormirea a avut loc aici. Cu toate ca cei care veneau la Ea erau ortodocsi, cei care au gasit Casa erau catolici, de aceea acest loc sfant a intrat in Grija Bisericii Catolice. Cu toate acestea, e un loc sfant al lumii intregi! Aici vin pelerini de toate religiile!

Peste tot sunt panouri prin care turistilor li se aminteste ca se afla intr-un loc sfant, deci sa se poarte cuviincios si sa nu faca galagie. Dar nu e nevoie de aceste panouri, deoarece atmosfera e plina de respect, oamenii vorbesc in soapta, totul ne da de inteles ca ne aflam intr-un loc sacru.

Casa e compusa din doua incaperi, in cea de-a doua, mai mica se presupune ca avea dormitorul. Inauntru e liniste, se aude in surdina o muzica religioasa. Totul e simplu si auster. Inauntru se afla un altar si icoane care o infatiseaza pe Sf. Fecioara Maria, luminata de cateva lumanari care ard permanent, precum si cateva daruri, din partea unor Papi care au confirmat valoarea locului ca destinatie de pelerinaj. La vremea cand ea locuia aici, apele marii erau aproape, astfel ca avea o priveliste asupra marii Egee, dar in timp, apele marii s-au retras la apx. 10 km de aici.

In camera in care se presupune ca dormea se poate vedea un desen, direct pe zid, un desen care infatiseaza chipul Preasfintei. Aceasta incapere se spune ca era strabatuta de un izvor, al carei apa era tamaduitoare. Se spune ca foarte multi bolnavi au fost vindecati band aceasta apa, chiar si bolnavi de cancer. Firisorul de apa care trecea prin dormitorul Ei se desface in trei brate cu apa vindecatoare. Legenda locului spune ca primul izvor e datator de sanatate, al doilea e pentru dragoste, al treilea pentru bunastare materiala, deci daca va aflati aici, nu uitati sa va racoriti cu apa miraculoasa. Se spune ca aceasta apa curge incontinuu de doua mii de ani, ea nu si-a intrerupt curgerea nici macar o clipa in tot acest timp!

In prelungirea izvoarelor se gaseste Zidul Dorintelor, un zid incarcat cu biletele, cu rugaciuni adresate Sf. Fecioare prin care fiecare cere ceea ce-si doreste de la viata, in general sanatate si fericire! Zidul e atat de incarcat incat cu greu gasim loc, ne prindem biletelul de altele, toate sunt prinse aici in lant, de cuie, de tevi, de tot ce gasete omul de care sa poata fi atarnat ceva, in toate limbile pamantului! Fie vara, fie iarna, acest zid se umple mereu de biletele adresate Sf. Fecioare, cu rugile arzatoare ale crestinilor!

Am plecat admirand din nou gradina frumoasa si ingrijita, cufundati in tacere, asaltati de sentimente si emotii. Am incercat sa gasesc cuvintele potrivite pentru a exprima ceea ce am simtit, dar mi-e greu sa le definesc. M-am simtit altfel, iar acest lucru il stiu doar cei ce au fost acolo!


[fb]
---
Trimis de biancuta in 13.07.10 23:33:17
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 29121 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

31 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Casa Fecioarei Maria Efes - ascunsa printre arbori
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 9604 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

31 ecouri scrise, până acum

ancamariagadea*
[14.07.10 00:16:04]
»

Un review reusit, informatii despre care chiar...nu stiam...ignoranta de mine

Felicitari si...asteptam pozele!

magdalena
[14.07.10 07:26:26]
»

Da' stiu ca ai vizitat ceva in vacanta ta! Sa ti se indepineasca dorintele pe care ti le-ai pus pe zid!

cosminp
[14.07.10 08:09:37]
»

interesante informatii si documentate.

biancutaAUTOR REVIEW
[14.07.10 08:24:58]
»

Va multumesc.

@ancamaria, pozele asteapta sa fie validate.

@magdalena, multumesc pentru urari; vei vedea in poze cate biletele sunt, e incredibil!

@cosminp, sa nu-mi spui ca nici la Casa Fecioarei Maria nu ai fost...

cosminp
[14.07.10 08:31:12]
»

@biancuta, anul acesta a fost prima mea vacanta in Turcia, dupa alte vizite prin alte parti ale Turciei.

din pacate, la Efes nu am intrat.

voi scrie si eu impresiile mele despre vacanta.

Admin
[14.07.10 09:33:06]
»

este al 4-lea review pentru acest obiectiv si vacanta - sesizare primita prin intremediul functiei Report - astfel ca punctele std se retrag cf Regulamentului.

Foarte probabil incepand cu anul viitor Regulamentul va suferi un amendament, pentru ca in multe cazuri (precum acesta de fata), prevederea aplicata mecanic, fara o analiza a continutului (de multe ori deosebit), imi pare nedreapta.

Sunt convins insa ca voturile voastre vor compensa masura luata.

biancutaAUTOR REVIEW
[14.07.10 09:39:46]
»

E in regula, webmaster.

dannek
[14.07.10 09:41:06]
»

@biancuta

Am trecut si eu pe linga Efes dar sincer nu m-au atras dar acum parca imi pare rau ca nu am fost sa le vizitez!

maybe next time!

biancutaAUTOR REVIEW
[14.07.10 09:46:06]
»

dannek, next time nu rata vizita, vezi si excursia in orasul antic Efes!

presario
[14.07.10 09:49:41]
»

Foarte bun review-ul - felicitari !

pepsi70ro
[14.07.10 11:23:25]
»

Acum am reusit sa-l citesc, foarte impresionant, deja ai devenit o specialista pentru Kusadasi, felicitarile mele!

Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[14.07.10 12:47:54]
»

Chiar ca este nedreapta retragerea PMA-ului, review-urile biancutei despre zona Kusadasi-Efes sunt printre cele mai frumoase si documentate.

Cat despre faptul ca locul este in grija Bisericii Catolice, eu stiu ca Biserica Ortodoxa nu recunoaste ca acolo si-a petrecut ultimii ani de viata Fecioara Maria cu toate ca foarte multi ortodocsi merg acolo in pelerinaj.

Iar cat priveste respectul musulmanilor fata de Fecioara Maria nu este de mirare deoarece in Coran este pomenita nasterea "profetului" Iisus din fecioara, Fecioara Maria fiind una dintre femeile cele mai respectate de islam.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[14.07.10 15:23:59]
»

Andox, iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru aprecieri si crede-ma, aprecierea pe care o simt in cuvinte inseamna pentru mine mult mai mult decat voturile primite si punctele pierdute.

In legatura cu nerecunoasterea de catre Biserica Ortodoxe a acestui loc, s-ar putea sa ai dreptate, poate de aceea noi, romanii (sau ortodocsii) cunoastem putin aceste locuri si cunoastem ca locuri sfinte alte zone ale lumii.

Din ce am inteles eu, Biserica Ortodoxa nu contesta faptul ca a locuit aici in ultimii ani ci doar adormirea ei in aceste locuri si existenta mormantului, despre care se spune ca a fost gasit intr-o pestera si era gol:

“traditia conform careia aceasta casa a gazduit-o pe Maica Domnului in ultimii ei ani de viata pamanteasca, se mai bazeaza si pe datele istorice conform carora Sfantul Apostol Ioan a venit in Efes, dupa evenimentele din Ierusalim.

Arheologii care s-au ocupat cu cercetarea cladirii si a locului au ajuns la concluzia ca incaperea cinstita drept "Casa Fecioarei Maria" dateaza in mare parte din secolele VI-VII. Dar, spre intarirea traditiei amintite mai sus, acestia au descoperit faptul ca fundatiile casei au o origine mult mai veche - posibilitatea ca acestea sa apartina secolului I fiind foarte mare. ”

Completarile se pot citi aici: click aici

Anumite interpretari ale Bibliei si ale scrisorilor Sf. Ignatie si Sf. Ioan lasa a se intelege ca Fecioara Maria si-a petrecut ultimele zile la Ierusalim, iar anumite marturii ale Sfintilor Parinti pledeaza tot pentru existenta ramasitelor pamantesti la Ierusalim.

Tot la Ierusalim ar fi fost si o bazilica inchinata Adormirii Maicii Domnului, devastata de-a lungul timpului, dar

“ Restaurata de cruciati, (...) din 1757 a revenit Bisericii Ortodoxe Grecesti. Sapaturile arheologice efectuate in 1972 au confirmat faptul ca mormantul se afla in spatiul unui cimitir crestin datand din sec. I si ca structurarea sa initiala, in trei camere, corespunde tehnicii folosite in acea perioada. ”

“Argumente in favoarea Efesului

Traditia conform careia mormantul Maicii Domnului s-ar afla la Efes are ca punct de plecare faptul ca Sfanta Fecioara a fost incredintata Sf. Ap. Ioan de catre Mantuitor, cand se afla pe Cruce. Se crede ca Maica Domnului l-a urmat pe Sf. Ap. Ioan in Asia Mica, unde a ramas pana la sfarsitul vietii ei. Exista mai multe marturii (Sf. Irineu de Lyon, Grigorie de Tours) privind prezenta Sfintei Fecioare in acest oras. Una dintre ele o constituie descoperirea a doua locuinte in zona Bulbul Dagi (Dealul Privighetorii) – Panagia Kapulu, Casa Preasfintei Fecioare, si cea a Sf. Ioan.

Sfintii Parinti, desi nu neaga prezenta Fecioarei Maria in Efes, o limiteaza la doar cativa ani, dupa care, simtind sfarsitul aproape, s-ar fi intors in Ierusalim, dorind sa vada pentru ultima data locurile in care a patimit Mantuitorul Hristos si, de ce nu, sa fie inmormantata in apropierea Sfantului Sau Mormant. ”

A se citi aici: click aici

In sprijinul Efesului vin si Sirincenii, primul sat crestin ortodox (a se vedea poza nr. 09 si rw meu despre Sirince) care spun ca au informatia transmisa din generatie-n generatie ca Adormirea Maicii Domnului a fost in Efes, de aceea ei veneau in pelerinaj in aceasta Casa inca inainte de a fi descoperita de cei doi in 1892.

Citind toate acestea, eu inteleg ca exista totusi niste dubii si e pusa la indoiala de catre Biserica Ortodoxa doar adormirea Maicii Domnului pe aceste meleaguri, nu si petrecerea a catorva ani aici, de aceea am si mentionat in titlu: “presupusul mormant”.

Acuma... eu ce sa zic? ... noi suntem prea Mici pentru a putea descalci aceste lucruri Mari. Inteleg si faptul ca fiecare parte isi sustine parerea, dand importanta locului si fiind o onoare pentru ei avand asemenea dovezi. E clar ca nu pot fi doua, iar acest al doilea loc e mai mult o supozitie, nedovedita. Fara indoiala, Ierusalimul e Tara Sfanta si cu greutate mai mare dar si aceste dovezi din Efes zic eu, sunt importante si sunt amintite si de Biserica Ortodoxa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Cristian_h*
[14.07.10 16:43:14]
»

Subscriu si eu la cele spuse de Andox, felicitari biancuta!

Clarvazatoarea despre care se vorbeste in impresii, eu stiam ca este vorba de o calugarita catolica din Austria sau Germania care nu si-a parasit tara niciodata si care in urma unui vis a povestit cu exactitate locul in care trebuie excavat, acest lucru fiind considerat o minune Dumnezeiasca de catre catolici si un lucru privit cu neincredere de catre bisericile ortodoxe.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[14.07.10 17:02:39]
»

Cristian h, iti multumesc, sper sa nu fiu inteleasa gresit, eu nu sustin ideea ca mormantul Ei ar fi aici, am scris si in impresii ca acesta nu a fost gasit, ci doar ca se spune despre mormantul ei ca ar fi aici, conform spuselor acelei femei, iar pe site-ul ortodox am citit ca au gasit sicriul in pestera si acesta era gol.

Sincera sa fiu, eu nu sustin si nu combat nici o parere, eu relatez doar ceea ce am auzit/citit.

georgiana
[16.07.10 18:19:01]
»

Foarte interesant si util acest review.Si pozele sunt la inaltime.

Un vot si din partea mea,mai tarziu.

biancutaAUTOR REVIEW
[16.07.10 23:22:24]
»

Multumesc, georgiana! Acum, ca pomenesti de poze, imi dau seama ca am uitat sa mentionez ca nu este voie sa se filmeze sau fotografieze in Casa Fecioarei Maria. Dar, in prima incapere este amenajat un altar, cel care se vede in tabloul din poza nr. 15.

dorgo
[18.07.10 13:48:26]
»

Da, sunt cateva destinatii turistice mult apreciate in lumea asta unde fiecare dintre noi a fost sau macar doreste sa ajunga... E normal ca review-urile depre acel loc vor fi mai multe...ar trebui sa existe un BIP-BIP care sa te avertizeze ca n-are rost sa mai scrii, caci despre acel loc s-a scris deja prea mult,sau sa existe o trimitere la o imagine globala a numarului de review-uri despre fiecare loc descris pe acest excelentb site AFA, altfel esti pus in sitautia biancutzei, de a munci cateva ore bune la un review excelelnt si apoi sa nu primesti punctele...

Oricum, felicitari biancutzei si chiar daca nu mai conteaza PMA, te votez si eu...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
ileanaxperta*
[18.07.10 14:46:40]
»

Nu mai am ce scrie decat banalul dar atat de ravnitul "Felicitari!!! " si iar "Felicitari!!! " la multi de... infinit... pt. impresiile tale despre acest subiect.

Si eu am vizitat atat Efesul cat si Casa Fecioarei Maria si am ramas la fel de impresionat de tot ce-am vazut si citit ulterior...

... si multe puncte... doar 400 din pacate pt. tine, draga Biancuta.

Am scris si noi cate un biletel din acela cu dorinte si rugaciuni si am facut si poze... un zid intreg din hartii unde gem tacute dorintele fiecaruia dintre cei care au ajuns pana in acele locuri sfinte...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[18.07.10 20:31:01]
»

@dorgo, PMA mi-au fost retrase nu pentru ca au scris si altii pe site despre acest subiect, ci pentru ca eu am mai mult de trei rw din acest loc - Efes. Dar multumesc pentru aprecieri si pentru cuvintele frumoase.

@ileanaexperta, asa cum spui despre banalul "Felicitari!', nici eu nu pot sa-ti spun decat acelasi banal "Multumesc!", dar spus din suflet. Ai dreptate, impresia este foarte puternica vizitand acest loc (si celelalte din orasul antic), iar in privinta dorintelor, asa e...mii si mii de oameni isi pun dorintele pe acel zid, plini de speranta, iar in acele momente fiecare cred ca se gandeste foarte profund la ceea ce vrea sa scrie, la ceea ce-si doresc, tuturor cred ca le trec prin minte o multime, dar cu toate acestea, in final, banuiesc ca ne rezumam la cele mai simple dar cele mai importante probabil in viata fiecaruia, esentiale pentru viata. O particica din sufletul fiecaruia ramane acolo!

Iar izvorul tamaduitor...e inca o dorinta arzatoare a fiecaruia, fiecare sorbim cu nesat apa si ne spalam pe maini si pe fata, pentru a ne aduce sanatate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
velker tiberiu
[25.12.10 15:52:58]
»

Foarte bun review-ul - felicitari!

biancutaAUTOR REVIEW
[03.01.11 14:55:08]
»

Multumesc, @velker tiberiu! Daca crezi ca te pot ajuta cu ceva, nu ezita sa ma intrebi!

lidiadanaila
[26.07.11 12:39:01]
»

Acum 3 ani plecind spre Antalya cu masina, am vizitat si noi Troia, Efes, Pamukale... auzisem de casa fecioarei Maria insa nu am mai cautat-o!! Vom pleca din nou pe 18 august spre Alanya cu masina, si am vrea sa vizitam si casa fecioarei!! Sunteti draguti sa-mi spuneti cam pe unde se ajunge?? ... sunt indicatoare?? Merci.

biancutaAUTOR REVIEW
[27.07.11 00:05:07]
»

@lidiadanaila, indicatoare sunt. De pe drumul principal mergand de la Kusadasi la Selcuk, ai la un moment indicatorul spre orasul antic, la dreapta. O iei la dreapta si dupa un drum scurt, ajungi la o intersectie. Am luat-o inainte pentru orasul antic, iar la intoarcere, cred ca in aceeasi intersectie am luat-o din nou spre dreapta spre Seven Sleepers. Daca nu intri aici mergi mai departe spre Casa Fecioarei Maria.

Acest drum, incepand de la orsul antic, cred ca merge o perioada paralel cu drumul principal spre Selcuk, dar din cand in cand intri la dreapta la cate un obiectiv. Sper ca mi-am amintit bine. Oricum, dupa indicatoare ne-am luat si noi, dupa ce ne-am intors din Efes, deci va veti descurca.

Asa cum am scris si in review, pe drumul care duce la Fec. Maria, in partea de inceput vei intalni statuia din poza P01, pozitionata putin mai sus de oras, in apropierea Teatrului Mic.

Daca ai timp, iti recomand sa vizitezi si Cetatea Selcuk, cu ruinele Bisericii Sf. Ioan si Mormantul Sf. Ioan, despre care am scris aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
lidiadanaila
[28.07.11 10:47:49]
»

Multam mult, m-am tot uitat pe gogle earth, si am vazut ca poti intra din parcarea de la efes [daca am vazut eu bine], insa am vazut un drum de tara, fara masini, asa-i??

biancutaAUTOR REVIEW
[28.07.11 16:09:21]
»

@lidiadanaila, intersectia de care vorbeam eu e putin inainte de parcarea de la Efes, iar drumul de care spui e paralel cu drumul principal, cel de care spuneam eu, pana la un punct, dupa care urca pe munte. Nu e o artera importanta, dar pe acolo se merge la obiective. Sunt putine masini, intalnesti doar pe cei care merg acolo.

Nu stiu ce intelegi prin drum de tara, eu imi amintesc ca era drum asfaltat, dar nu mai stiu daca peste tot. Dar cred ca da.

Va veti descurca! O calatorie frumoasa iti doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
ely21andreescu
[13.09.11 23:39:37]
»

Nu am cuvinte sa descriu ce am simtit de cum m-am apropiat de Casa Sfintei Fecioare!!! Si acum, la mai bine de doi ani dupa, ma trec fiori si mi se face ''pielea de gaina''... Nu am cuvinte sa pot descrie acel RAI, cine a mers acolo stie la ce ma refer... Eu una am fost, sunt si voi fi coplesita de emotie la gandul ca am urmat pasii Maicii Domnului in Curtea si in Casa Ei. Dumnezeu sa te ajute si sa-ti calauzeasca pasii in viata pentru prezentarea aceasta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[19.09.11 23:59:01]
»

Intr-adevar, Casa Fecioarei Maria din Efes e un loc deosebit iar sentimentele care te cuprind acolo sunt greu de descris.

E un loc unde "auzi iarba crescand", simplu dar totusi grandios!

De aici, de la Panaya - Kapulu, "privea" spre Efes, orasul in care a sosit impreuna cu Sf. Ioan. In Efes a avut loc prima inchinaciune si tot aici s-a ridicat prima biserica in cinstea Sfintei Maria.

Sunt locuri incarcate de spiritualitate!

Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru urare si ma bucur daca prin ceea ce am scris, am fost de ajutor!

Numai bine iti doresc si tie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
MXM
[29.08.12 22:00:17]
»

@biancuta, iti multumesc pentru ca mi-ai readus in suflet acea stare absolut unica simtita acolo. Ai scris un review incantator! Felicitari! Sunt convinsa ca daca ne pregateam de vacanta, vorbele tale ne-ar fi convins sa ajungem si la acest loc greu de descris in cuvinte.

Daca am intalni in drumurile noastre, mai des, astfel de locuri am convingerea ca oamenii ar fi mai buni.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
webmaster70
[19.09.15 15:24:32]
»

Mutat în rubrica "Casa Fecioarei Maria (Meryem Ana), KUSADASI" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

LAURA_P_RO
[22.09.15 16:29:43]
»

@biancuta - Felicitari pentru modul in care ai descris totul. Am venit de acolo ieri, este minunat.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, cosminp, dannek, dorgo, ely21andreescu, georgiana, LAURA_P_RO, lidiadanaila, magdalena, MXM, velker tiberiu
Alte impresii din această RUBRICĂCasa Fecioarei Maria (Meryem Ana):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083927154541016 sec
    ecranul dvs: 1 x 1