GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Ezio - o locatie de cazare perfecta pentru viitorul apropiat
Momentan, consider, pentru perioada in care noi '' am fost acolo '' - o varianta foarte buna de cazare, in ceea ce priveste raportul calitate – pret.
Pensiunea este situata la cca 3 – 4 km de Brasov, in Timisul de Jos, aproape de cabana Dambu Morii, avand coordonatele GPS: N – 45.59575; E – 26.64461.
Am fost cazati la aceasta pensiune la sfarsitul lunii august (6 nopti) si am platit pretul de 98 lei / noapte cu MD inclus (pret oferit la mai mult de 3 nopti cazare)
La Casa Ezio, exista doua corpuri cladire:
1 corp, in folosinta – structurat pe 3 nivele: parter – receptie + restaurant; et. 1 si 2 – camere twin + matrimoniale; et. 3 – camere matrimoniale, atentie! mai mici ca dimensiune decat cele de la etajele inferioare; mansarda (pe site-ul lor propriu veti gasi confortul camerelor).
al 2-lea corp- inca nu e dat in folosinta, aflat in fata celuilalt in care am fost cazati – despre care voi scrie doar cateva cuvinte la finalul rw-ului.
”Despre cazare:
Camera in care am fost cazati se afla la etajul 1, foarte spatioasa, amenajata intr-o combinatie de stil rustic cu cel modern, in nuanta calda si placuta de verde (de fapt toate camerele aflate la acest etaj sunt in nuanta de verde; la etajul 2 – pe rosu).
Dotarile camerei de buna calitate si armonizate cu un gust desavarsit, pornind de la parchet (care dupa oarece uz indelungat nu va mai arata ca acum) si pana la corpuri iluminat, decoratiuni, etc.
patul matrimonial, de dimensiuni mari, foarte odihnitor, cu lenjerie imaculata si perne la discretie (6 la numar, de dif. dimensiuni pe care, le puteai folosi, nu din acelea de decor); mi-a placut foarte mult cuvertura ce acoperea patul, ziceai ca e tesuta manual, asortata cu draperiile de la geamuri;
1 comoda, gen birou, cu sertare si oglinda, in care era inclus si racitorul;
2 noptiere ce incadrau perfect patul, pe care tronau 2 veioze (stil antic);
plante naturale de camera (rar am vazut prezenta lor la alte pensiuni, hoteluri, in camera) si alte decoratiuni, toate intr-un design armonios si dadeau un farmec aparte intregii incaperi.
La intrarea in camera era un mic hol, in dreapta caruia se afla dulapul de haine, incapator, cu seif valori, 2 halate de baie pufoase, umerase (un minus pentru lipsa unei perii de incaltaminte), iar in stanga – baia, eeei... dragilor, baia... era originala: cabina dus construita cu caramida nevada, fara clasica faianta si gresie, cu... un tapet special, accesorii antice, oricum dotari de buna calitate si de 4 stele (veti vedea in fotografii); singurul inconvenient in aceasta interesanta baie a fost aerisirea, intrucat nu avea geam, ci un sistem de ventilatie care nu permitea o buna aerisire.
Balconul – mai bine zis terasa, era comuna tuturor camerelor, dar atentie! fiecare balcon era delimitat de celalalt prin existenta a 3 ghivece cu braduti (uscati, e adevarat) de-o parte si de alta; deci doar daca vroiai sa treci intenstionat si sa dai la o parte aceste ghivece, ai fi putut ajunge in balconul alaturat (persoanele care au la purtator bunul simt, cu siguranta nu vor proceda astfel si se vor limita – cum e si normal – la spatiul (balconul) aferent camerei sale. Pe balcon, se aflau 2 scaune si masa din fier forjat si deasemenea de buna calitate, de unde puteai admira peisajul inconjurator, verdele... ametitor de linistitor, susurul raului din apropiere, fosnetul padurii... din coltul pensiunii.
Pentru cei interesati, in camera aveai internet cu cablu, nu wi-fi; daca aveti tableta, va puteti conecta din holul principal, unde exista semnal wi-fi.
”Despre masa:
Nu pot spune mare lucru, sau mai nimic incurajator, intrucat micul dejun a fost identic in cele 6 zile dar totusi copios (suc fructe, ceai sau cafea, lapte, unt + dulceata, cateva feliute muschi, salam uscat, cascaval, sunca, telemea, rosie, castravete, oua ochiuri sau omleta), insa nimic schimbat macar in una din zile. Tot la MD, trebuia sa anunti daca doresti sa mananci pranzul sau cina, ti se spunea ce se pregateste in acea zi si comandai (daca nu, flamand ramaneai pentru restul zilei).
Intrucat noi plecam dimineata si ne intorceam spre seara, nu am servit decat un pranz la pensiune (ciorba + snitel pui cu cartofi natur si salata varza – 28 lei, foarte gustos si consistent de altfel).
Cu alte cuvinte, restaurant curat, dotat, ambient placut, dar intrucat meniul nu era a' la carte, am ales sa mancam in alta parte; nu am agreat sistemul lor (motivat de acestia ca astfel ti se asigura mancare proaspata) de a comanda de dimineata pt pranz sau cina, pregatindu-se doar portii fixe (uite cum se elimina risipa); asa ca practicarea acestui sistem, coroborat cu MD identic in cele 6 zile, conduc la un '' neajuns '' pentru turist (dpdv personal, asa a fost), fapt pentru care voi depuncta la acest capitol.
Personalul, inclusiv proprietarul de la pensiune, foarte amabil, ospitalier, iti raspundea cu promptitudine la orice cerinta (daca aveai).
Aminteam la inceputul reviuw-ului ca exista si un al doilea corp cladire, inca nefunctional. Acesta contine 8 apartamente tip duplex, pe 2 etaje.
La parter este livingul, chiar spatios, cu o canapea extensibila, semineu si un spatiu destinat bucatariei (in acel moment inca neutilat).
La etaj, urcai pe o scara interioara in spirala, unde se aflau 2 dormitoare si 2 bai (medii, utilate cu mobilier nou de buna calitate, dar de stricta necesitate). Acest gen de apartamente, erau optime pentru 2 familii. Atunci cand am vizitat aceste apartamente, proprietarul pregatea finalizarea lor (vroia ca pana in luna decembrie sa le dea in circuit).
Ce nu mi-a placut la Casa Ezio, este... exteriorul, curtea, gardul... de nuiele, balariile si iarba neingrijita de la intratea in pensiune, care iti crea senzatia de neterminat (de fapt chiar neterminat era).
Proprietarul, se vedea, a investit foarte mult in interior, dar la exterior... cu siguranta n-a mai ajuns (poate lipsa fondurilor, resurselor financiare). Discutand cu acesta la plecare, am vazut ca are ganduri mari si in ceea ce priveste exteriorul – amenajare (are mult teren), teren de fotbal, centru spa, sala special amenajata pt. team-building.
In curtea pensiunii, intr-un tarc special amenajat, se remarca prezenta a 2 saint bernard, foarte frumosi, sociabili, dar cam plictisiti.
Concluzionand, Casa Ezio ne-a oferit atat confortul si relaxarea unei odihne binemeritate, cat si un punct strategic pozitionat (la cca 250 m) de cabana Dambu Morii, de unde plecai spre diferite obiective si trasee turistice.
Recomand aceasta pensiune pentru turistii care doresc liniste, sa fie in mijlocul naturii, dar in acelasi timp aproape de confortul orasului (nu in ultim rand pentru conditiile de cazare oferite).
Trimis de clau.nov in 22.09.12 16:35:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV. A mai fost în/la: Apuseni, Bucegi, Moldova, Maramures, Litoral
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (clau.nov); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.59592000 N, 25.64550400 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Imi cer scuze ca intervin dar din intamplare am observat ca pe harta AFA localizarea acestei unitati este total gresita. Si nici coordonatele mentionate in acest review nu cred ca sunt corecte caci cifrele pe care eu le detin sunt urmatoarele: 45.596138/25.645444.
Nu stiu exact cum se procedeaza dar trebuie modificata localizarea de pa harta AFA. Nu de alta dar ar putea duce in eroare. Probabil Admin sau vreunul din WM sunt in masura sa faca aceasta modificare.
Multumesc pentru intelegere.
Am introdus in program aceste coordonate GPS (45.596138 - 25.645444), rezultand urmatoarea pozitionare pe harta click aici.
Acum se poate confirma pozitia corecta? (mariti zoom-ul cat e necesar, pana la afisarea pozitionarii/incadrarii pe strada etc)
Multumesc.
@urjanclaudiu: mea culpa!
coordonatele gps date (scrise in rw) sunt gresite intr-adevar
am verificat din nou datele din gps-ul nostru si coordonatele noastre difera cu 50 m fata de cele date de d-voastra
deci cele detinute de dvs si pe care web le-a reintrodus in harta AFA sunt cele corecte
scuze inca o data - " a gresi e omeneste ", nu?
(si) de asta exista veteranii si moderatorii site-ului, sa ne mai corecteze pe noi, cei incepatori
Multumesc
@clau. nov Nu e nevoie de nici o scuza. Suntem oameni, dar mai mult decat atat suntem colegi intr-o comunitate si tocmai de aceea ne aflam aici: sa ne impartasim impresiile de vacanta, sa corectam eventualele greseli, sa ne completam unii pe altii. Mai pe scurt, sa facem ceea ce este necesar pentru a putea avea suficiente informatii atunci cand ne planificam vacantele. Iar acele informatii sunt binevenite de la oricare persoana a acestei comunitati. Din punctul meu de vedere, nu are nici o importanta cat de "veteran" sau "incepator" este un membru. Conteaza doar ceea ce lasa fiecare in aceste multe pagini virtuale. Eu unul nu ma consider a face parte din niciuna din cele doua categorii. Sunt doar un user ca oricare altul.
@Krisko: multumesc mult!
este o locatie frumoasa, cu perspective promitatoare in viitorul apropiat
Vacante minunate!
@webmaster: 45.595768,25.645545 acestea sunt coordonatele corecte. Stima
@vp_chris: sau 45.595648,25.645373 aceste imi dau mie locatia exacta pe gps-ul meu cu harti 2013. fata de site-uri unde coordonatele mentionate de mine mai sus si de alti utilizatori care te trimit la 50m distanta fatza de Pensiune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 Dezamăgitor! Nu recomand! — scris în 04.11.23 de ux131399 din - nu recomandă
- Apr.2018 Nu recomand — scris în 01.05.18 de Andruandreea din PLOIEşTI - nu recomandă
- Apr.2018 Locatie foarte placuta — scris în 17.04.18 de Elsa76 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2015 O locatie interesanta, frumoasa si linistita — scris în 18.01.16 de alteo din BRăILA - RECOMANDĂ
- Dec.2015 De evitat, jalnic!!! — scris în 01.01.16 de bodo din BUCUREşTI - nu recomandă
- Dec.2014 Evitati — scris în 02.03.22 de ux123896 din CLUJ-NAPOCA - nu recomandă
- Nov.2014 Super pensiune — scris în 13.11.14 de laura24061988 din BUCURESTI - RECOMANDĂ