EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Tradiție, istorie, natură - o vacanță excepțională
În luna august 2023 am avut bucuria de a vizita Maramureşul, la care visam demult, însă pentru că erau copiii mici şi am considerat că o astfel de vacanţă nu este compatibilă cu programul şi necesităţile lor, în sfârşit, anul trecut, am reuşit să vizităm şi noi această zonă superbă a ţării noastre.
Pentru cazare am apelat la ajutorul colegilor de pe AFA printr-un CMR, iar recomandarea colegului @liviu49 a îndeplinit toate cerinţele mele, mulţumindu-i încă o dată pe această cale pentru recomandarea făcută.
Am analizat şi variantele de cazare din Vişeu de Sus, însă nu m-a încântat nimic pentru că mi se păreau toate înghesuite, cu curţi mici, Vişeul de Sus fiind oraş, iar eu dorindu-mi ceva mai ca la ţară, ceea ce am găsit în Vişeu de Jos.
Casa Alexandru este o vilă pusă în circuitul turistic în anul 2020, deci este relativ nouă, motiv pentru care totul străluceşte şi este ca nou, fiind şi bine îngrijită de doamnele care se ocupă de curăţenie.
Drumul până la cazare a fost relativ OK, destul de aglomerat şi pe unele porţiuni în lucru, dar am ajuns bine. Prima impresie a fost foarte bună, pentru că totul arăta ca în poze, aşa cum văzusem eu pe internet. Toată lumea îşi lasă încălţămintea la intrarea în vilă şi în interior se folosesc papuci care sunt puşi la dispoziţie de gazde. Acest lucru ajută la menţinerea curăţeniei perfecte în interior. În exterior curăţenia este asigurată de mama proprietarului, care tot timpul făcea curat şi îngrijea curtea. Se vede din poze că totul este pus la punct şi este clar că trebuie depusă o muncă continuă pentru ca curtea să arate astfel.
Casa Alexandru oferă doar cazare, ceea ce ne şi doream, pentru că ne place să ne autogospodărim şi să mâncăm prin diverse locuri pe unde ajungem în plimbările noastre. Cafeaua se oferă gratis.
Noi am avut o cameră la etaj, cu pat dublu şi canapea extensibilă. Există un mic frigider în cameră. Camerele de la etaj nu au balcon propriu, ci unul comun la capătul holului.
Există bucătărie în exteriorul vilei, pe care noi am folosit-o fiind lângă foişor unde ne plăcea să ne petrecem timpul. Foisorul este dotat cu 6 mese de câte 6 locuri, televizor, grătar, chiuvetă. Doamna care se ocupă de vilă ne-a spus că nu trebuie să spălăm noi vasele, că le bagă ea la maşina de spălat vase.
La parterul vilei există un living şi încă o bucătărie open space, precum şi o terasă cu mese şi scaune.
În curte există un balansoar tradiţional, un loc de joacă pentru copii, iar curtea este decorată cu statuete şi cu lumini care se aprind seara, creându-se o atmosferă plăcută.
Noi am mâncat micul dejun la vilă, iar aprovizionarea am făcut-o din supermarketurile din Vişeu de Sus. Prânzurile le mâncam pe unde ne nimeream în excursiile noastre (La Cassa din Vişeu de Sus, Casa Iurca din Sighet, Hotel Gabriela). Iar pentru cină am făcut grătar la vilă. Nişte turişti care erau cazaţi la vilă şi cu care am socializat ne-au recomandat restaurantul Provincial din Vişeu de Jos care face şi livrări la domiciliu, însă noi nu am avut ocazia să îl încercăm.
Noi am stat doar 4 nopţi pentru că aşa permitea programul prietenilor noştri care ne-au însoţit, însă în aceste 4 zile am reuşit să vedem ceea ce era mai important de văzut în zonă. Ar mai fi fost şi altele de văzut, dar poate vom mai ajunge acolo să putem savura totul mai pe îndelete. Pe data de 15 august am fost la Săpânţa şi am avut o surpriză foarte plăcută să vedem sătenii îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, portul tradiţional maramureşean. Iar de la Biserica din cimitir ni s-a oferit cadou o icoană şi o carte de rugăciuni. Emoţionant! Am fost nişte norocoşi că ne-am nimerit în zonă exact când se sărbătorea Sf. Maria şi am putut asista la tradiţii. Am vizitat şi Memorialul Durerii, care mi s-a părut foarte interesant şi educativ. Eu aş fi stat să analizez mai pe îndelete ceea ce se prezenta acolo, însă copiii nu au avut răbdarea necesară şi nici nu ştiu cât conştientizau ei ceea ce se afla acolo, aşa că am trecut cam fugitiv peste acest obiectiv turistic.
Şi pentru că avem o sărbătorită în familie, am cumpărat un tort de la Cofetăria Mignon din Vişeu de Sus, extraordinar de bun. Recomand această cofetărie celor care ajung în zonă.
Am mers şi cu Mocăniţa, care este un obiectiv de neratat. Noi am cumpărat bilete online cu o lună înainte, pachetul fără mâncare. Recomand să achiziţionaţi din timp biletele pentru că altfel nu veţi mai găsi când vă doriţi. Mai erau cazaţi cu noi la vilă nişte tineri care au fost nevoiţi să mai rămână încă o zi în Maramureş, suplimentar peste programul lor, pentru că atunci au reuşit să cumpere bilete la Mocăniţă, iar pentru că cererea era mare, existau disponibile doar pachetele cu mâncare, considerabil mai scumpe şi pentru unele persoane, nenecesare.
Am mers şi la Cascada Cailor unde am avut parte de nişte peisaje excepţionale. Plus mănăstiri (Săpânţa-Peri, Bârsana, Moisei). La vilă se pun la dispoziţia turistelor haine tradiţionale pentru o şedinţă foto, de care am beneficiat şi eu bineînţeles.
Am avut un concediu de vis, astfel că recomand această cazare şi Maramureşul, la modul general, pentru o vacanţă cu încărcătură spirituală, pentru apropierea de natură, tradiţii şi istorie. Chiar merită!
Trimis de cris1982 in 01.01.24 18:31:40
- A fost prima sa vizită/vacanță în VIŞEU
- Alte destinații turistice prin care a fost: Mamaia: Dorna, Tomis, Majestic, Phoenicia Holiday Resort, Venus: Sunquest, Tahne, Jupiter: Delta, Poseidon.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cris1982); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.72365005 N, 24.36968167 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Casa Alexandru [Vișeu de Jos], VIŞEU" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
Start vot! si La multi ani cu multe bucurii si realizari!
Ma bucur ca o sugestie de a mea referitoare la o cazare a fost luata in considerare si nu a fost deloc o deceptie. Si nici nu era greu sa nu produca regrete. Maramuresul va prezenta mereu locuri atractive in permanenta. Fata de obiectivele vizitate de voi noi am vazut in plus lacul Albastru, langa Baia Sprie si satul turistic Sarbi. De Cimitirul Vesel de la Sapanta nu zic nimic penru ca sunt convins ca l-ati vizitat. O vizita in Maramures fara Cimitirul Vesel de la Sapanta, Manastirea Barsana si Cascada Cailor nu cred ca se poate concepe.
Felicitari pentru aceasta vizita in locul unde se agata harta in cui!
Numai bine si calatorii placute!
@liviu49: Mulțumesc pentru urări! Un an nou fericit vă doresc și eu!
Am fost și la Cimitirul Vesel, bineînțeles. Nu se poate vizitarea Maramureșului fără Cimitirul Vesel.
Pentru că ați amintit de cui, am văzut și cuiul de unde se agață harta, însă am uitat să scriu și despre el în review. 🙂
@cris1982: Te iert pentru uitare, mai ales ca noi ne-am invartit prin centrul Sighetului cam o jumatate de ora. Vina este a noastra pentru noi cautam un monument mai rasarit, nu neaparat ca cel de la Moisei, dar nici ce am descoperit apoi, intamplator, la o caoda la patiseria de langa el.
Numai bine si calatorii placute!
@cris1982: Frumos scris, frumoase locuri, frumoase aduceri aminte dd la vizita noadtra in Maramures.
Un singur lucru mi-a displacut: papucii pusi la dispozitie de gazde! Sunt de acord sa se foloseasca papuci in interior, dar in niciun caz unii care nu. imi apartin. Ca banuiesc ca nu erau de unica folosinta, chiar si asa s-ar fi incurcat!
@adrianaglogo: Erau papuci de interior puşi într-o cutie, nu erau de unică folosinţă, erau dintr-ăia pufoşi şi groşi, care se pretează a fi purtaţi când e frig. Nici noi şi nici ceilalţi turişti nu i-am purtat. Noi am folosit papucii noştri de interior pe care obişnuim să îi luăm în vacanţe şi pe care îi ţinem mereu în bagaj.
Cred că papucii aceia erau puşi acolo mai mult ca să nu aibă cineva motiv că nu are papuci de interior şi să circule încălţat cu încălţămintea de afară prin interiorul casei.
@cris1982: O decizie corecta, si eu cred ca toata lumea pleca in vacanta cu papucii de acasa!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)