GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sunt multe locuri de vizitat în Kosovo, o destinație turistică mai puțin cunoscută datorită istoriei recente și a unei oarecare percepții negative.
În această postare voi trece în revistă pe scurt câteva dintre aceste destinații, urmând ca să postez separat acele locuri pentru care am mai multe fotografii.
Pentru amatorii de drumeții montane recomand excursii pe valea Rugova (lângă Peja și care mi-a adus aminte de Cheile Râșnoavei) sau în Munții Sharr, stațiunile Prevalle și Brezovica. Aceasta din urmă este un fel de Poiana Brașov (când avea pojar) unde iarna se și schiază. Cu condiția să purtați vestă antiglonț și clăpari cu detector de mine. Glumesc!
Lacul Batlava este zona de agrement cea mai populară din Kosovo iar restaurantele de pe maulul lacului oferă delicioase preparate culinare din pește.
La Istog este o fermă de păstrăvi și la restaurantul Hotelului Trofta puteți servi păstrăvi (trofta) preparați în fel și chip, pe care vi-i alegeți personal din acvarii.
Patriarhia Ortodoxa sârbă se află lângă Peja (Pec în sârbă), chiar de unde începe valea Rugova. Merită vizitată, după ce dați mai întâi onorul (și pașaportul) soldaților italieni sau sloveni care asigură paza așezământului monahal.
Dacă tot ajungeți în Peja, masa se poate servi în centru la restaurantul Hotelului Dukagjini.
Prizren este o altă locație de poveste care merită vizitată, în special Moscheea lui Sinan Pașa, Muzeul Ligii Albaneze, Podul de piatră cu trei arcade (pe lista UNESCO), Hamamul Mehmet Pașa. Otomanii nu au lăsat în urmă doar clădiri, ci și o numeroasă comunitate turcă prezentă pe toate străzile din oraș.
În Gjakova se poate vizita partea veche a orașului care are un aspect de bazar, cu nenumarate ateliere pentru rochii de mireasă. Neapărat de luat masa la restaurantul Qabrati pe deal, cu o panoramă frumoasă a orașului și aflat în vecinătatea monumentul soldatului necunoscut.
Lângă Skenderaj, în satul Prekaz, se poate vizita casa memorială Adem Jashari, considerat pe plan local ca fiind eroul luptei pentru liberatea poporului kosovar (comandantul șef al UCK/KLA).
Foarte important: citiți avertizarea de călătorie de pe pagina MAE și să aveți la îndemână datele de contact ale Biroului de legături al României în Kosovo. Nu oferă servicii consulare, însă vă pot ajuta la nevoie. Păziți-vă pașaportul ca pe ochii din cap! Mai multe detalii despre Kosovo, trecerea graniței și alte aspecte legate de cultura locală găsiți în reviewul meu despre Prishtina.
Trimis de mauricius* in 06.05.13 12:25:07
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mauricius*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2014 Locuri de vizitat in Kosovo — scris în 02.04.17 de Soso42 din BUZAU - RECOMANDĂ
- Oct.2012 Călătorie Kosovo — scris în 30.04.13 de Nicu din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jan.2012 Kosovo - Fericire si tristete — scris în 18.11.16 de Soso42 din BUZAU - RECOMANDĂ
- Apr.2010 Manastirea ortodoxa Gracanica - Kosovo — scris în 18.04.10 de marian 1973 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Mar.2010 Manastirea ortodoxa Deceani - Kosovo — scris în 15.03.10 de marian 1973 din BRăILA - RECOMANDĂ