EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Week-end prelungit în Maramureș: minunat!
Deși cam intuiam despre ce e vorba nu am luat măsuri de dinainte (nu, nu mă refer la diametrul burții sau la cât bate cântarul) ci să țin post așa, cam vreo săptămână înainte! Așa că am pățit-o, m-am întors cu 3-4 kile în plus, așa-mi trebuie! Dar să o luam metodic.
Cabanele Rus sunt situate cam la jumătatea distanței dintre Cavnic și Budești, izolate, nu-s în sat sau așa ceva, sunt lângă drum însă nu foarte aproape de acesta, este o distantă suficientă astfel ca traficul să nu fie deranjant. Și, foarte important, distanță suficient de mare ca să nu deranjezi pe alții, e un loc fain.
E ca un complex turistic, sunt mai multe cabane, foișoare și construcții, unele din ele încă neterminate. Este loc pentru mai bine de 6 familii, dar vă recomand însă să cereți mereu informații actuale de la gazde, locația se va mări în curând.
Locul se potrivește foarte bine pentru grupuri de prieteni, colegi sau teambuildinguri dar cred că funcționează și la modul individual. De ce: mă refer aici la momentul sosirii, nici n-am tras bine frâna de mână, că am și fost întâmpinați cu pâine și horincă, mai ceva ca pe il prezidente. Ce legătură are? Păi are, două-trei horinci și ești prieten si construiești echipe cu toată lumea.
Cabana în care am stat avea sus două camere mai mici, jos două băi și duș (aici parcă ar fi mers mai degrabă o baie jos și una sus decât ambele jos), o bucătărie mare utilată cu de toate, frigider, mașină de spălat, aparat de cafea și altele plus un living mare cu șemineu în care trosneau lemne… cuuum, e iunie doamnă, nuuu ne trebuie nouă foc acum - ziceam noi - încălziți puțin de la horinca de inițializare.
Noroc că doamna nu s-a luat după noi și a mai îndesat două-trei lemne în șemineu zâmbind cu înțelepciune (This is… Maramureș!!!). Să nu uităm totuși că suntem în zona Cavnic… n-au trecut câteva ore și am început să ne împrietenim cu șemineul, o încântare să stai în preajma lui dacă afară soarele s-a dus la culcare și s-a lăsat o ceață de toate frumusețea. În exteriorul căbănuței este și o terasă acoperită cu umbrele, cu fotolii, la fix de savurat cafeaua de dimineață de exemplu.
Un mare câștig al locației este fără îndoială mâncarea, de care vă spuneam și la început. Un alt mare câștig sunt gazdele, exact așa cum trebuie să fie, la dispoziția ta sau discreți după cum cere situația, gata să stea la o poveste despre zonă dar și să te lase în pace, primitori și ospitalieri. Se vede că locația e a lor și fac exact ce trebuie. Inclusiv… mâncarea. Dom ‘le parca ar avea target gazdele: minim 5% spor de greutate corporala pe cap de turist ????! Exagerez un pic, însă haideți și voi aici și veți înțelege.
După ce am pus jos păhărelul de horinca, am trecut la platouri cu aperitive cu de toate, am remarcat o slănină foarte bună, făcută ca majoritatea bucatelor folosind ingrediente proprii sau in orice caz din apropiere, locale. Apoi o supă de găina minunată, de am ajuns să protestăm și să strigăm în cor să nu mai vină și felul doi. Bineee, au zis gazdele zâmbind, au amânat felul doi pe a doua zi și în schimb ne-au pus pe masă plăcintă cu brânză, prăjitură cu mere și plăcinte cu gem de prune, cele mai bune de pe planeta Pământ, sau măcar din emisfera nordică.
A doua zi, mic dejun cu de toate, am mai insistat noi să nu mai facă altele, erau destule cele de pe platourile de seara trecută, dar chiar și așa am mai câștigat câteva omlete.
Apoi masa de prânz cu ciorbă bună și alte feluri bune, îmi aduc aminte de mămăliga cu ciuperci, bunăăă… de nu ne mai opream din mâncat. Să nu vă zic de pâinea proaspăt scoasă din cuptor… În plus, de fiecare dată când ne rostogoleam afară din foișorul unde mâncam și ne puneam la o măsuță să ne tragem sufletul între felurile de mâncare, hop, venea gazda cu ceva prăjituri sau cozonaci… de nerefuzat. Ei, acum mă înțelegeți de ce ne-a fost nouă așa de greu? ???? Bine, la noi a fost simplu, cu toții suntem amatori de mâncare faină și cam mâncăi din fire, dar ce s-ar face aici unul din cei cumpătați, de gen o sălățică și un iaurțel? Ei, dacă e unul din voi așa și ajunge cumva aici, neapărat să-mi scrieți cum a fost și cât a durat până să cedați, he he.
Mie cel mai mult mi-a plăcut poienița cu pârâu și ciubăr. Pe lângă proprietate curge un pârâu de munte, frumos, păcat ca nu l-au integrat cumva în zona cu ciubărul încălzit, sa te poți cumva băga în apa rece, sau așa ceva. Sunt câțiva copaci măricei care formează un colț natural foarte fain, sunt și hamace, piesa de rezistență e ciubărul, face jupân gazdă un foc bun, mai ieși și tu alene din apa caldă să mai bagi câte un lemn mai apoi, desfaci o bere sau dai drumul la sticla de vin, pui o muzică, chiar și mai tare, nu deranjezi pe nimeni. Și apoi să tot stai la povești, mai ceva ca in spa-ul de la Ritz, aici ai în plus parte și de un peisaj minunat. La un moment dat ne-a apucat ploaia, ar fi trebui sa intrăm, să strângem lucrurile, să nu se ude prosoapele, repede, să nu răcim, dar… de fapt… și ce dacă plouă? Nu-i mai înțelept să mai desfaci o bere în loc să te agiți? .
Una peste alta, e fain aici, vă recomand locul. Sunt și lucruri care nu-s trasate la milimetru, ca de exemplu tot soiul de materiale de construcție prin curte sau un mrrr-mrrr ce se auzea în bucătărie după ce trăgeai apa la baie, ceva pompă mă gândesc dar poți trece peste ele foarte ușor… mai ales când ai burta plină.
Ce ar mai fi de zis: nu prea este semnal la telefon, wifi-ul nu l-am încercat, sunt locuri de parcare destule. Poți porni de aici în tot soiul de drumeții, pârtiile de la Cavnic nu-s departe, poți umple câteva zile însă nici să stai să te relaxezi aici nu-i de lepădat.
Gazdele, cum spuneam sunt foarte deschise și gata să organizeze un program pentru oaspeți, ca de exemplu o seară de dansuri sau un foc de tabără sau sa vă dea îndrumări despre ce ar fi de făcut prin împrejurimi sau sa vă facă rost de tot soiul de produse locale bune de tot. Iar preferatele mele: poienița și ciubărul… de nota 10.
Trimis de Trank in 08.10.21 15:13:58
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.69894712 N, 23.91797458 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă și această recomandare!
Mutat în rubrica "Cabanele Rus [Budești], CAVNIC" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: E ok, multumesc mult,
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)