BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
După sejurul petrecut la pensiunea Doctor Demeter Bela, am pornit mai departe în Apuseni, la Padiș în județul Bihor.
Despre Padiș
Padiș este unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase locuri din România. Datorită reliefului carstic remarcabil atât ca întindere, cât și ca amploare și varietate a formelor, situează Padiș-ul pe primul loc din țară în ce privește dezvoltarea formelor carstice, datorită căruia a ajuns vestit în toată țara și nu numai.
În zona Padiș se pot vizita numeroase obiective turistice, dar cele mai spectaculoase sunt: Complexul carstic Cetățile Ponorului – cel mai grandios fenomen carstic din România, Ghețarul Focul Viu – al treilea, ca mărime, din România, Ghețarul Borțig – al doilea ca mărime din România, peștera Cetatea Rădesei – cu hornuri din tavan, unică în România, Cascada Bohodei – cea mai mare din Munții Apuseni, Cheile Galbenei, Piatra Galbenei, Cheile Someșului Cald, Amfiteatrul Pietrele Boghii, Avenele din Lumea Pierdută, Rezervația naturală Vârful Cârligaţi, Poiana Ponor, Canionul Oșelu, Cascada Bulbuci, Cheile Jgheabului și Poiana Vărășoaia.
Am ales Padișul pentru multitudinea de obiective turistice.
Pensiunea Cabana Simirian
Cabana Simirian este poziționată chiar în centrul stațiunii. Este ușor de identificat pentru că tencuiala exterioară încă nu este vopsită. Coordonatele GPS ale locației sunt următoarele: N – 46.596428 și E – 22.734051.
Pensiunea este o afacere de familie, toți angajații find membri ai aceleiași familii. În pensiune se pot caza 16 persoane, în cele 5 camere. Camerele sunt poziționate astfel: 2 camere la parter și 3 camere la etaj. Fiecare cameră are baie proprie, televizor, încălzire centrală, wi-fi. Pe coridor atât la parter cât și la etaj turiștii au la dispoziție câte un frigider.
Timpul liber se poate petrece în livingul de la parter, unde sunt câteva mese mari, o canapea și un televizor cu diagonală foarte mare. Pensiune pune la dispoziția turiștilor jocuri de societate tip table și rummy.
În fața pensiunii este o terasă cu trei mese.
Regula casei – toți turiștii sunt rugați să își lase încălțările la intrare, iar în interiorul locației se umblă doar în șlapi pe care i-am primit de la propietari.
Parcarea
La pensiune turiștii beneficiază de parcare gratuită. Parcarea este amenajată în curtea pensiunii și este destul de încăpătoare.
Sejurul nostru
Am ajuns la pensiune în jurul orei 14, am lăsat mașina în parcare apoi ne-am îndreptat spre pensiune. Imediat ne-a întâmpinat dl. Sorin, propietarul, ne-a urat bun venit și ne-a spus să ne simțim ca și acasă. De la prima vedere ni s-a părut un om de treabă, lucru de care ne-am convins pe parcursul sejurului, deși dl. Sorin în ziua următoare a plecat la mare, dar toți turiștii de la pensiune au spus doar lucruri plăcute despre el.
Am fost rugați să respectăm regula casei, apoi am primit cheia de la cameră și am fost conduși în cameră.
Camera
Camera noastră se află la etaj, este destul de mare și încăpătoare. Tot mobilierul camerei este din lemn masiv și era compus dintr-un pat mare matrimonial, pe care ne-am odihnit foarte bine. De o parte și de alta a patului erau două noptiere și două covorașe. Deasupra patului sunt puse două corpuri de iluminat. În fața patului, pe perete era televizorul. Mobilierul camerei este completat de o canapea, un dulap și un cuier. Pe jos este parchet, iar tavanul este placat cu lemn. Camera este amenajată cu foarte mult bun gust, nu s-a facut rabat de la calitate.
Căldură din cameră a fost asigurată de un calorifer mare. Uneori seara era prea cald în cameră și eram nevoit să deschid ușa de la balcon pentru câteva minute.
Balconul
Noi am solicitat o cameră cu balcon, priveliștea a fost minunată, deși seara și dimineața era destul de rece. Am avut la dispoziție două scaune.
Baia
Baia este destul de mare, este curată, pereții sunt placați cu faianță de culoare deschisă, iar pe jos este pusă gresie în ton cu faianța. Totul era plăcut ochilor, cu mult bun gust. În componența băii intră o cabină de duș, o chiuvetă mare deasupra căreia este o oglindă, vas wc, uscător de păr, coș de gunoi, calorifer. Ca și consumabile am primit săpun, hârtie igienică și prosoape. Încă de când ne-a dat camera dl. Sorin și-a cerut scuze pentru că în baie se simțea un ușor miros de canal, ne-a rugat să ținem geamul de la baie deschis, iar a doua zi mirosul a dispărut.
Masa și surpriza
La pensiune se poate mânca micul dejun și cina. Ambele sunt cu meniu fix. Nu este inclus în prețul cazării și se plătește separat. La micul dejun am primit omletă, mezeluri, ouă fierte, ouă ochiuri, brânză, unt, dulceață de casă, ceai, cafea. Ceaiul și cafeaua erau la discreție pe toată perioada zilei, cum spunea dl. Sorin” din partea casei” .
La cină primeam o ciorbă, un fel principal și desert. În prima seară am primit o supă de tăieței cu carne, piure de cartofi cu cotlet de porc și cozonac cu mac, în altă seară am primit ciorbă de perișoare, șinițel de pui cu cușcuș și cornulețe cu gem de prune.
Toată mâncarea a fost pregătită în bucătăria pensiunii, de către soacra propietarului. De obicei gătește soția proprietarului, dar acum erau plecați. Mâncarea a fost excepțională și foarte gustoasă.
Surpriza – În prima seară când ne-am dus la masă, am vrut să mâncăm pe terasă, însă toate mesele de acolo erau ocupate. Am fost invitași de doi turiști să luăm loc lângă ei. În timpul serii, la un pahar de pălică, am început să povestim cu prietenii noștrii de la masă, despre locurile pe care le-am vizitat. Din poveste în poveste am ajuns la degustarea de vinuri de la crama Jidvei. Atunci am văzut că zâmbesc și ne-au întrebat când am fost acolo? Am povestit că am fost cu mai mulți prieteni de pe un site de călătorii, când a avut loc o întâlnire la Alba Iulia. Ce site, am fost întrebat? AmFostAcolo, zic eu. Au început să râdă amândoi și au întrebat” tu cine ești de pe site” ? Le zic @zlatna, iar el zâmbind @testosu. Uite, ce mică e lumea!
Ne-am văzut și în celelalte seri la masă, am povestit despre călătoriile noastre și am adunat tot felul de informații din călătoriile lor în Dolomiți. Ne-a făcut plăcere să-i cunoaștem, îi salutăm cu această ocazie și sperăm să ne mai vedem.
Dacă ajungeți la Padiș vă recomandăm pensiunea Cabana Simirian. Noi sigur o să mai mergem acolo.
Toate cele bune.
Trimis de zlatna in 15.11.20 11:26:14
- A fost prima sa vizită/vacanță în PADIȘ [BH]
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.59642800 N, 22.73405100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Cabana Simiriam, PADIȘ [BH]" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc) @webmasterX: coordonatele GPS sunt ok.
@zlatna: Întâlnirile... întâmplătoare cu colegii de pe AFA sunt întotdeauna plăcute. Am avut și eu parte de așa ceva și știu ce spun. Da, lumea e mică, dar AFA e mare!
Numai bine!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Vezi ce mica-i lumea și ce mare este familia AFA!!!
Îmi imaginez discuțiile seara la masă, despre vacanțele voastre!
Arată bine cazarea aleasă de voi și mai ales bucatele... cel puțin atât cât am văzut în poze!
Este a doua pensiune despre care citesc regulile casei... cea cu descălțatul la ușă și folosit papuci...
Am reținut zona Padiș cu o multitudine de obiective turistice!
Toate cele bune!
Zona Padis arata diferit de cum am cunoscut-o. De fain e fain acolo. Cand am revenit in 2017 m-a intristat ca am gasit Cabana Padis inchisa si parea ca si definitiv inchisa.
Acum au aparut inca unele optiuni de cazare in zona intre care cea descrisa de tine. Am vazut pe harta ca era langa fost cabana, vis-a-vis.
Da, Padisul are avantajul ca ofera multe optiuni de drumetie majoritatea accesibile oricarui turist, unele in circuit, in superbul carst al Apusenilor.
Felicitari pentru articol! Numai bine! ???? Salutari si lui Smara si tie de la toata familia!
@zlatna: Va salutam, cu mare drag!
O întâlnire tare faina! Nimic programat, nimic sincronizat, doar o potrivire de sejururi, doar niște mese ocupate ce au contribuit din plin în a ne cunoaște și a depana povesti... adevărate!
Toate cele bune și vacante faine!
@Carmen Ion: Da, AFA e mare!
La întâlnirea de la Alba Iulia nu am apucat să ne cunoștem. Însă ne-am cunoscut la Cabana Simirian, la un pahar de pălincă. Ne-am împrietenit înainte de a afla că suntem amândoi membri AFA.
Mulțumesc pentru ecou și vot.
Toate cele bune!
@ANILU: Deși Cabana Simirian nu este încă finalizată (proprietarul mai are de lucrat la finisaje), totul este foarte curat și amenajat cu foarte mult bun gust. Bucatele au fost bune, iar gazdele foarte atente și primitoare. În următoarea seară am și uitat să fac fotografii la mâncare, atât de angrenați în discuții am fost! A fost o întâlnire extrem de plăcută.
Mulţumesc pentru ecou şi vot.
Toate cele bune!
@Dan&Ema: Mulțumim mult. Și noi vă salutăm pe toți! Ne-a plăcut foarte mult Padișul, am promis că vom reveni. Majoritatea traseelor sunt accesibile oricărui turist, am întâlnit foarte mulți copii. Zona este foarte frumoasă, cu nenumărate peşteri, canioane sălbatice, lacuri subterane, gheţari şi cascade.
Nu sunt foarte multe opțiuni de cazare în zonă. Cabana Padiș este închisă... definitiv. Sunt ridicate două constructii noi, în centrul stațiunii, încă nefinalizate. Ne-a plăcut Cabana Simirian și zona Padiș, vom reveni cu siguranță.
Mulţumesc pentru ecou şi vot.
Toate cele bune!
@Testosu: Și noi vă salutăm. Într-adevar o întâlnire foarte faină, neprogramată. Ne-a făcut plăcere să vă cunoaștem și să povestim. Zona foarte frumoasă, mâncarea bună, iar despre pălincă ... nici nu mai spun.
Toate cele bune!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)