ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Chiajna [IF]
ÎNSCRIS: 28.06.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
FEB-2009
DURATA: 1 nopți
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
TIMP CITIRE: 4 MIN

Cel mai bun cabanier

TIPĂREȘTE

Cautand ceva detalii actuale despre cabana Scropoasa am dat din intamplare peste un review scris de un coleg de site din Pitesti care probabil a scris impresii (doua nopti petrecute aici in 2002) despre vechea cabana care in februarie 2009 era cu lacatul pus si intr-o stare de degradare accentuata fiind in litigiu si revendicata de mai multi proprietari.

Am fost si eu la actuala cabana Scropoasa in 2009 si conditiile erau intr-adevar modeste, spartane, ca la orice cabana de altitudine mai greu accesibila, dar era curatenie, caldura si gazdele foarte prietenoase. Sunt rare in Romania cabanele care ofera un grad ridicat de confort si in general cine merge la cabane izolate stie c-am ce conditii gaseste si la ce sa se astepte, am vazut turisti care dorm iarna la cort sau la stane parasite, gatesc la primus si tot sunt fericiti si se simt bine numai pentru faptul ca sunt acolo si scapa de stresul si zbuciumul oraselor.

M-am hotarat sa scriu acest review pentru ca nu vreau ca actualul cabanier sa fie asociat cu vechea administratie si judecat pentru conditiile groaznice descrise de colegul nostru din Pitesti in experienta traita de el in anul 2002, mai ales ca stiu cat s-a chinuit nea Marian sa puna actuala cabanuta pe picioare pentru ca a fost devastata total (pana si podeaua fusese smulsa si furata).

Am ajuns intr-o dimineata friguroasa de februarie chiar de ziua mea la Scropoasa impreuna su sotia, tata si cumnatul, cu gandul de a vedea si noi frumusetile zonei si de a servi ceva de mancare in incinta cabanei (dupa o zi de drumetii prin Valea Ialomitei si o noapte petrecuta la vila Coteanu)

Sotia fiind racita a fost luata imediat in "primire" de consoarta cabanierului, "indopata" cu pastile si invitata sa stea la caldura intr-una din camere pana ce va fi gata ceaiul si cateva sandwichuri. Intre timp noi socializam cu nea Marian intrebandu-l despre cascada 7 izvoare pe langa care am trecut, despre lac, baraj si celelalte obiective turistice din zona.

Dupa nici 10 minute am si fost invitati de nea Marian in bucataria improvizata pentru turisti pentru a sta de vorba mai pe indelete, fiind foarte bucuros pentru ca are cu cine sta la povesti si la o tuica fiarta la gura sobei. Dupa ce s-au servit cateva sandwichuri, cafele si cateva paharele au urmat 2-3 ore de povestiri intense despre lupi, ursi, turisti, conductele de captare a apei plate, pescuit si multe poante si glume specifice celor mai in varsta si care au si "consumat" ceva (tata, cumnatul si nea Marian erau in mare verva, eu mai putin pentru ca am condus).

Afland ca este ziua mea mi-a dat o sticla de sampanie si a specificat ca nu intra la nota de plata ulterioara cu conditia de a mai trece pe la el pe la cabana, a scos de la frigider o punga vidata de pastrama de berbecut pe care ne-a propus sa o facem la gratarul din fata cabanei nu inainte de a ne duce pe marginea lacului la tunelul de acces construit de germani la inceputul anului 1914 daca am inteles eu bine (imi pare rau dar nu mai stiu exact), la batranul baraj si in Cheile Orzei toate obiectivele vizitate fiind intr-adevar impresionante.

Dupa scurta vizita la obiectivele de mai sus a urmat delicioasa pastrama la gratar insotita de mamaliguta facuta de sotia sa si stropita din belsug cu vin din frigiderul bucatariei si la final inca o surpriza marca nea Marian: tata cerandu-i nota de plata "ca ne prinde noaptea aici" a venit frumos cu un bon de casa de la un supermarket din Targoviste de unde a achizitionat produsele si a inceput sa insire preturile de pe bon spunand ca ce s-a consumat trebuie platit la pretul de magazin fara nici un fel de adaos comercial ca asa vrea el, ca el s-a simtit bine cu noi, ca suntem oameni modesti, ca avem logan etc, etc, etc.

Pur si simplu nu ne venea sa credem, era ca si cand ne-am fi dus la magazinul din colt si am luat mancare si bautura si am avut bonus ceaiurile, medicamentele, sampania cadou pe care o bagasem in geanta si sandwichurile.

Dupa o "negociere la sange" si cu multe promisiuni ca vom mai reveni (pe care din pacate nu le-am onorat) am reusit sa-i platim omului un pret cat de cat decent pentru deranj si am plecat la drum spre casa impresionati de calitatea si amabilitatea lui nea Marian.

La final va spun si cum se poate ajunge in aceasta minunata zona unde puteti face numeroase trasee si drumetii (cheile Orzei, cabana Zanoaga, cabana si lacul Bolboci, cabana Padina, hotel Pestera, pestera Ialomicioarei): urmam drumul national 71 Bucuresti - Targoviste - Pucioasa - Fieni - Moroieni unde facem la stanga pentru a ajunge la sanatoriu, de unde drumul devine forestier si putin accidentat, se merge pana la prima bifurcatie unde la dreapta este drumul spre Bolboci, Pestera si la stanga se merge si se coboara usor spre lacul si cabana Scropoasa ( in jur de 20 de minute ) unde inainte de a ajunge veti vedea pe partea dreapta frumoasa cascada 7 izvoare.

Sper ca o sa ajung din nou in aceste minunate locuri de care v-am scris si voua, sa-mi onorez promisiunea facuta lui nea Marian si scuze ca aceste impresii nu sunt tocmai proaspete ci sunt din iarna lui 2009.

La revedere


[fb]
---
Trimis de veteranu in 27.07.13 22:34:56
Validat / Publicat: 28.07.13 00:13:45
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7730 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (veteranu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 chei spectaculoase
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmaster23
[27.07.13 23:46:44]
»

Articolul va fi publicat FĂRĂ NOTE, cf. Regulamentului - nu aţi fost cazat(ă) efectiv la această unitate.

veteranuAUTOR REVIEW
[27.07.13 23:56:21]
»

@webmaster23: Ok va multumesc, prin revieuw-ul meu am vrut doar sa se stie adevarata fata a cabanei Scropoasa si nu doar ce aparea pe site (si nu numai) la o eventuala cautare de impresii si informatii despre cabana.

Mai am o rugaminte : daca puteti transfera si pozele postate odata cu ecoul scris pe 27 iulie la review-ul meu - cel mai bun cabanier - scris pe 28 iulie

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
veteranu
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Scropoasa (1205 m) [Valea Ialomiţei]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043861150741577 sec
    ecranul dvs: 1 x 1