GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Cabana Izvoarele Doftanei pe Valea Negrașului
Am zis să mai ieșim la o plimbare de toamnă și am ales Valea Doftanei.
Vroiam o locație de cazare pentru două nopți dar cu restaurant, cel puțin pentru mic dejun și cină.
Oferta pe Valea Doftanei este limitată în condițiile dorite de noi.
Am început căutările, am luat legătura direct cu proprietarii, am urmărit și recenziile și în final am făcut rezervare la această cabană, fără a achita un avans.
Greu găsești un loc așa cum ți-ai dori... timpul scurt... ofertă puțină... locuri ocupate... și ori cât aș fi căutat sunt convinsă că locul perfect nu l-aș fi găsit... cel puțin aici pe Valea Doftanei... sau...
Vineri dimineață am plecat din București spre Câmpina, dar nu pe DN1 (nu ne place DN1) ci pe DN1a până la Poiana Câmpina și de aici în Câmpina.
În Câmpina ne-am oprit pentru a vizita obiectivele turistice din oraș – despre care am intenția de a scrie separat – ne-am oprit și la Piața Centrală, pe care nu o ratăm de câte ori ajungem în oraș și am plecat spre Valea Doftanei.
Drumul este pe alocuri... sau chiar prea des... denivelat, dar sunt și porțiuni proaspăt asfaltate.
Drumul de acces la Cabană- str. Negraș, Sat Trestieni sau mai exact, este ultima cabană de pe acest drum.
În Trăstieni, ajunși la podul peste Doftana, aici se varsă Negrașul în Doftana, fiind o intersecție mai mare cu multe indicatoare către pensiuni, trebuie să faceți puțin dreapta și tot înainte pe malul Negrașului vreo 3 km. Tot aici s-a terminat și asfaltul...
Drumul este acceptabil, nu-ți rupi mașina... indiferent de tipul mașinii... dacă mergi încet.
Poți păcăli vreo 1,5 km de drum, mergând tot înainte pe drumul principal până la biserica din sat... și aici dreapta până dați în drumul din vale, pe lângă apă și ajungeți la cabană. Noi am folosit ambele variante.
Noi am avut noroc de vreme bună, drumul a fost ok... nu-mi pot imagina cum este când plouă... iar când ninge, nici atât.
În orice caz, zona unde se află cabana este superbă, o oază de liniște... la poalele munților... pădure... pârâul în vale... și la ceva distanță mai este o pensiune, pe care noi la fața locului am descoperit-o...
Recunoaștem cabana... intrăm în curte... parcăm și mergem spre recepție.
Curtea este mare, pot parca aici tot cei cazați... un teren de fotbal, un foișor cu grătar... leagăne pentru copii și nu numai... într-un rastel câteva biciclete așteaptă să fie scoase la plimbare...
Intrăm în cabană... în stânga este recepția... în față barul, iar între ele este sala de mese... destul de mare.
În partea dreaptă este o ușă de acces către scări și de aici urci către cele 3 etaje ale cabanei.
Și tot prin dreapta este accesul către locul de joacă pentru copii, pe care-l vezi urcând scările. Practic este închis la parter, dar deschis în sus pe casa scării.
Ne-a întâmpinat un domn... am făcut formalitățile de cazare... am achitat, dar nu am primit factură sau bon fiscal. Am primit cameră la etajul doi.
Lemnul predomină peste tot... structura cabanei... scările interioare... podelele de pe holuri dar și din cameră.
Scările din lemn cu balustradă tot din lemn, sunt acoperite cu mochetă, fixată sub fiecare treaptă.
Camera
Cum ai pășit în cameră pe podeaua acoperită cu mochetă începe scârțâitul... aveai senzația că scârție cu ecou =))
Da, intrarea din holul comun se face direct în cameră și la prima vedere ți se pare goală... sau imensă. Da, este mare camera dar mobilată simplist... sau insuficient. Păi să vă spun ce am găsit... un pat matrimonial... mare, două noptiere în stânga și dreapta patului fiecare cu câte o veioză.
Un șifonier zidit-gen dressing- în colțul din stânga cu două uși culisante cu oglinzi. O măsuță cu două taburete.
Un LCD de dimeniuni mici era fixat pe peretele opus patului. Cam ăsta era mobilierul camerei.
În șifonier mai era o pilotă și 6 umerașe de șase feluri:(
Patul este foarte jos... cu saltea confortabilă... lenjerie albă... două perne cam moi și o pilotă. Culmea patul nu a scârțâit deloc... dar a scârțâit podeaua suficient =))
Ușa de la balcon din termopan maro, era acoperită cu perdea și draperie groasă. Balconul, cu vedere spre munte și pădure, este imens dar gol... noroc cu balustrada lată din lemn, unde puteam pune cana și scrumiera...
Cum în cameră am găsit doar un pahar... am mai solicitat unul, dar și o scrumieră... cel puțin să-mi pot face siesta completă pe balcon.
Din balcon vedeam pădurea... golașă, în schimb muntele era acoperit de frunze ruginii.
Baia
În dreapta ușii de intrare este ușa de acces în baie.
Baia este cu cadă... ascunsă după perdeluță, la care dușul este fixat pe o bară în perete. Chiuvetă cu oglindă deasupra și vasul de wc. Săpun lichid la chiuvetă dar și la cadă și hărtie. Prosoape albe pentru amândoi. Chiar dacă era mare baia, lipsea o etajeră, un dulăpior... ceva... Instalațiile sanitare sunt funcționale dar zgomotoase... încât îl auzi pe vecinul când folosește baia...
Există calorifer atât în cameră cât și în baie... care au duduit de căldură...
Masa
Am fost serviți de același domn amabil la toate mesele consumate la cabană.
Meniul este simplu, nu prea ai de ales cine știe ce feluri de mâncare dar nici nu mori de foame.
Noi am servit de două ori micul dejun pe care-l încheiam cu câte o cafea, servită afară pe terasa din stânga sălii de mese. Platou rece pentru două persoane -cu brânză, roșii, castraveți, ardei gras, șuncă, mezeluri- ouă ochiuri și zacuscă- foarte bună zacusca.
Și două mese de seară- ciorbă de fasole, tochitură cu mămăliguță, pomana porcului, friptură de porc și papanași- foarte buni.
Porțiile sunt micuțe, chiar ne-am amuzat de castronelele în care primeam preparatele =))
În final ne-am declarat mulțumiți de mâncare.
Costul meselor nu a fost mare, dar după fiecare masă am primit bon fiscal.
Odată cu noi, au fost cazați un grup de bărbați de la o firmă ce comercializează materiale de construcții, din Galați... și i-am auzit cum comentau despre porțiile mici de mâncare... dar mă rog... fiecare știe cât poate mânca...
Datorită lor, sâmbătă seara am avut parte și de un foc de tabără, organizat pe malul pârâului...
În orice caz, grupul de bărbați nu au fost gălăgioși, nu ne-au deranjat cu nimic... cum ne temeam la început.
Cabana mai are o sală de conferințe și o sală de jocuri, pe care nu le-am văzut, deci nu pot da amănunte.
Având 14 camere duble și 3 apartamente, cabana organizează mese festive de sărbători sau alte evenimente, cel puțin așa ne-a spus domnul de la recepție, cu care ne-am intersectat de câte ori am ajuns în sala de mese.
Ah... uitam să vă spun, în zona cabanei nu este semnal la telefon, pe nici o rețea =)) în schimb în cabană funcționează bine wi-fi, fără parolă.
Noi ne-am simțit bine, ne-am odihnit, ne-am bucurat de vremea bună și ne-am plimbat prin zonă.
Zona este frumoasă... liniște... aer curat... relaxare.
Recomand cabana celor ce vor cazare în zonă, chiar dacă au fost și câteva lipsuri...
Toate cele bune.
Trimis de ANILU in 07.11.18 14:37:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VALEA DOFTANEI.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.34876000 N, 25.75353600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Cabana Izvoarele Doftanei, VALEA DOFTANEI" (deja existentă pe sait)
Din cele descrise de tine, locatia are toate atributele pentru a te simti bine, doar partea cu drumul ma ingrijoreaza putin... Asta pentru ca imi repugna sa aud pivotii capetele de bara si toate cele icnind in momentul in care dai in gropi si cel mai grav, ca pur si simplu nu pot conduce incet... Deci ori cu masina altuia si sa stau in dreapta (imi place tare mult cateodata) ori cu una inchiriata!
Felicitari pentru acuratetea cu care ai descris toate cele!
@ANILU: Cred ca este un loc unde te poti relaxa. Felicitari, votat cu mare drag.
@iulian68: Și noi am bombănit pe drumul ăla
mai ales că mai vrei să te plimbi prin zonă, nu să stai închis în cabană!
Dar cu multă atenție și mergând încet... mașina nu v-a păți nimic.
Noi avem amintiri urâte de pe drumuri forestiere... prin Apuseni am reușit să spargem un cauciuc, numai bun de aruncat
Dar acum a fost ok.
Mulțumesc pentru ecou și aprecieri.
@ANILU: La prima citire a numelui m-am așteptat la scârțâit
Nu arăta rău cabana, într-adevăr e pentru relaxare, petreceri și iubăreală
Aș merge doar pentru a doua variantă, altfel aș beneficia doar de “nervozeală”, domnul C vrea magazine, cafenele, luminițe și beculețe, un pic de agitație ca să se relaxeze
Aștept continuările, sunt curioasă ce plimbăreli ați făcut
@ANILU: Tocmai voiam să te-ntreb dacă a scârțîit patul! Dar a compensat podeaua!
Totuși, este cabană! Nu vilă, nu pensiune, cabană! Mie chiar mi-a plăcut ce-am citit! N-arată rău din poze! E curat, e elegant, e decent... Patul cam jos m-ar deranja, dar... se rezolva!
Semnal la telefon nu e nici la Viaduct, la Paltinu! Asta e caracteristic zonei. Dar poate-i mai bine! Relaxarea e garantată!
@ANILU: Îmi place cum arată această cabană. Știam locația de pe site-urile de rezervări online, iar acum, pentru că ați fost voi acolo și pentru că lucrurile au fost în regulă, o să o trec pe lista de posibile cazări aflate mai aproape de casă. Toamna trecută am ajuns și noi pe Valea Doftanei pentru câteva ore și am străbătut un drum superb, care ne-a condus peste munte spre localitatea Comarnic. Este vorba despre drumul prin satul Secăria (șosea care pornește din Teșila); ne-am propus să mai parcurgem traseul, însă anul acesta nu am reușit. Cine știe, poate la anul vom reveni acolo și poate atunci vom testa și noi Cabana Izvoarele Doftanei.
O toamnă cât mai frumoasă în continuare! Numai bine!
@Crazy_Mouse: Cabana chiar arată bine și cred că vara este și mai frumos în zonă.
Și îți dau și un pont. Puteți ajunge pe Valea Doftanei direct din Slănic Prahova, din Varbilau, către Alunis, Pietriceaua, Brebu și Valea Doftanei. Îți garantez că drumul este foarte bun, proaspăt asfaltat, acum l-am descoperit și noi.
Nu trebuie să măi ocoliți, este o variantă de dus sau de întors.
Mulțumesc pentru vizită și ecou.
Toate cele bune.
@ANILU: Foarte fain! Mulțumim pentru informație!
@ANILU:
Frumuşică! N-am mai fost de mult prin zonă dar am amintiri frumoase. Parcă ar merita o sâmbătă pe acolo.
@krisstinna; @Zoazore, Dragelor, știam că podeaua scârție dar cu patul îmi făceam griji. Mi le-am făcut degeaba, chiar o fost bun, cam jos, noi înalți... ne-am descurcat.
Și dacă nu ne-au deranjat nici vecinii... ????
Da, asta am vrut să ne relaxam și să ne plimbăm.
Zona este frumoasă, mai ales când totul este verde.
Este o zonă rurală ????
Mulțumesc pentru vizită.
Vă pup.
Toate cele bune.
@elviramvio: Da Elvira, pe Valea Doftanei poți face o plimbare de-o zi, merită mai ales vara.
Mulțumesc pentru vizită și ecou.
Toate cele bune.
Puse toate cu plusuri si minusuri, cred ca ati avut parte de o iesire faina, la aer curat, iar natura a fost un bonus de "cursa lunga "in toamna asta, datorita temperaturilor favorabile.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2019 Cabana Izvoarele Doftanei — scris în 25.11.19 de pretorian_29 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Super Sejur de 1 Decembrie — scris în 03.12.17 de Claudia Radu din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Dec.2012 Bine, dar cam scump — scris în 16.12.12 de Romeo2011 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Nesatisfacator — scris în 16.09.12 de observatorul din PLOIESTI - nu recomandă
- Sep.2012 Un sejur placut — scris în 13.09.12 de sebastianmihail din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Excelent — scris în 19.08.12 de aioan din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2011 O oaza de liniste - o alta modalitate de a privi viata — scris în 12.09.11 de mihaxela din BUCURESTI - RECOMANDĂ