ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.06.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 25.08.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Renovată 90%, o cabană model!

TIPĂREȘTE

Cabana Dochia se găsește la 1750m altitudine în apropierea vârfului Toaca de pe Ceahlău. Ne-am cazat aici după urcușul care a durat cam jumătate de zi, cu tot cu pauze și sesiuni prelungite de fotografiat. Precizez că am făcut rezervare telefonic ca să nu avem surprize. Sunt destule locuri în dormitoarele mai mari și mai mici, dar sunt și destui turiști care urcă și înnoptează la Dochia. Ajungând la cabană am și înțeles de ce este atât de căutată.

În primul rând, localizarea e de vis. Pe platoul montan pardosit cu mușchi, iarbă deasă și garnitură de jnepeni, cu vedere la văile și dealurile dinspre răsărit se găsește construcția destul de modernă a cabanei actuale. Trebuie să menționez că ea este încă în curs de amenajare, deși deja oferă condiții la care nici măcar nu poți să speri în vârful muntelui. Cu siguranță ajută destul de mult faptul că sunt trase cabluri de curent electric până sus iar apa este și ea captată și pompată. Astfel, în interior te simți ca într-o pensiune confortabilă dintr-o stațiune. E cald, se găsește de mâncare (la prețuri decente) și de băut, există televizor. Toate astea le-am ochit din prima privire, de cum am intrat în sala principală. Aici sunt mese și bănci și se găsește și recepția/bar. Pe ferestrele mari din termopan se vede afară până hăt departe, pe pereți sunt o mulțime de fotografii care de care mai frumoase, cu Ceahlăul surprins în diferite ipostaze de către turiștii cu suflete de artiști. Pe jos, pe sus și prin poale circulă o mâță mică, neagră și ciufulită ca un drac. E și mamă-sa, tolănită prin colțuri retrase, însă ea, zgâtia, se cațără pe oameni și cere cu mieunat puternic mâncare sau mângâieri.

Camerele sunt înșiruite pe holuri, atât la parter cât și la etaj. Există (cel puțin) o baie mare, comună, foarte curată și modern dotată, pentru dormitoarele mari, iar camerele de 4 paturi au baie proprie, exact ca la hotel. Apa caldă vine seara între 19 și 20, așa cum scrie pe un afiș, dar cabanierul ne-a asigurat că se poate folosi până dimineața. Lux, ce să mai! Tot de la el am aflat că în curând vor avea și internet wifi și că e în curs de amenajare cu locuri de cazare și mansarda.

Dormitoarele (am stat într-unul de 4 persoane) sunt simple și curate, cu zugrăveala proaspătă, cu ferestre și uși din termopan cu lemn stratificat, parchet, paturi de metal cu saltele decente și așternuturi de bună calitate. În baie am avut prosoape, săpun și hârtie igienică. Poate că ar fi util un minim de mobilier pentru bagaje, un dulăpior, comodă, cuier, ceva. În lipsa lor, ești nevoit să te organizezi în propriul pat sau pur și simplu, pe jos.

În vecinătatea cabanei e mai mare dragul să te preumbli, mai ales când soarele se pregătește de asfințit și începe să se joace cu norii și cu culorile pe cer. La 5-10 minute se găsește un mic schit cu o biserică frumoasă, plină de icoane sau, în altă direcție, stația meteo de unde poți urca într-o ascensiune destul de abruptă până la 1905m, pe vf. Toaca, să-ți fluture pletele și să te simți king of the world. Le-am bifat pe amândouă.

Revenind la Dochia, am regăsit cu încântare atmosfera plăcută de cabană care se pare va fi aceeași mereu și oriunde. Am mai schimbat impresii de pe traseu cu alte grupuri, am comentat fotografii și tehnici fotografice, ne-am amuzat. O ciorbă, o mămăliguță cu brânză, un pahar. Cabanierul ne-a mai povestit întâmplări din istoria locală și tot așa. Pe munte te culci devreme. Ne-am retras și am dormit poate cel mai odihnitor somn după multă timp. Lemn, cum s-ar spune. A doua zi, după cafeaua și micul dejun servite rapid în aceeași sală prietenoasă, am plecat să cucerim alte minunății ale muntelui.


[fb]
---
Trimis de vasilica in 14.06.16 15:57:09
Validat / Publicat: 14.06.16 16:57:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL CEAHLĂU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5345 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vasilica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 vedere din balcon, către lacul Izvorul Muntelui
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[14.06.16 16:56:20]
»

@vasilica - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

===

Mutat în rubrica "Cabana Dochia, MASIVUL CEAHLĂU" (nou-creată pe sait)

vasilicaAUTOR REVIEW
[14.06.16 19:48:25]
»

@webmaster26 - acolo e Dochia

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.06.16 10:33:22]
»

@vasilica - Am citit cu mare drag relatarea ta pentru că îmi amintea de locurile prin care am umblat și eu în anii tinereții. Păstrez vie în memorie imaginea Cabanei Dochia așa cum arăta ea atunci. Mă bucur că modernitatea a urcat și pe Ceahlău, ca acum nu te mai speli afară, în bătaia vântului, la izvorul cu apă rece...

Cât despre Mănăstirea Ceahlău - aflată pe același platou, înălțată cu sprijinul prințului Dimitrie Sturdza și sfințită în 1993 de IPS Daniel, mitropolitul de atunci al Moldovei - mă întreb cu ce eforturi (mai ales fizice) trebuie să se fi construit. La fel și cabana cu beneficele ei reînnoiri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic, vasilica
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Dochia:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050965070724487 sec
    ecranul dvs: 1 x 1