GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In vara aceasta stabilisem cu niste prieteni sa o sarbatorim pe fetita lor cea mare care urma sa implineasca varsta de 8 ani, la cabana Curmatura din masivul Piatra Craiului.
Piticul nostru fiind de asemenea extrem de incantat ca il luam cu noi intr-o noua drumetie pe munte, am stabilit sa petrecem un weekend la aceasta cabana, in care nu mai calcasem de cca 15 ani.
Am sunat la nr. de telefon afisat pe site-ul cabanei si am facut o rezervare pentru weekendul urmator pentru 7 locuri.
Stiam ca traseul pana la cabana nu va fi unul foarte usor pentru piticii nostri, dar studiind prognoza meteo si afland ca va fi soare stralucitor in acel weekend nu mi-am facut nici un fel de grija.
Am ajuns in Prapastiile Zarnestilor la Fantana lui Botorog in jurul orelor 9 dimineata. Am parcat autoturismul langa bariera, am achitat taxa de intrare in parc de 10 lei de persoana si am inceput urcusul pe marcaj Banda Galbena BG prin padurea deasa.
Traseul este lejer, cei mici urcand destul de usor poteca in zig-zag prin padure, fiind incantati de panourile montate pe traseu de angajatii parcului in care era prezentata flora si fauna din zona.
Dupa o ora si ceva am iesit din padure in niste poieni superbe pline de flori unde am servit o masa copioasa, apoi in 45 minute am ajuns la cabana Curmatura, tinta noastra din acea zi. Bineinteles ca piticii au primit si cate o medalie pentru ca au scos pe traseu un timp foarte bun, putin peste 2 ore.
Si acum sa va povestesc despre cabana. Curmatura pare sa fi renascut din propria cenusa, nemaiavand nimic din vechea cabana pe care o stiam eu. S-a mai construit un intreg corp in lateralul cabanei, cu un generos salon la parter cu locuri de servit masa si un semineu numai bun de stat la gura lui, iar sus o spatioasa camera de dormit, frumos finisata ca si in cabanele din muntii Alpi prin care am dormit. Aceasta camera are si un mic pod interior cu cateva paturi, in care piticii s-au instalat imediat, chiuind de fericire ca au spatiul lor. Daca faceti rezervare, va sfatuiesc sa luati locuri in aceasta camera, fiind cea mai frumoasa din cabana. Camera are si un balcon generos, din care se poate admira maretia crestei Pietrei Craiului.
Se poate lua masa la cabana, existand in fiecare zi cateva feluri de mancare diferite foarte gustoase. Va recomand in special celebra placinta cu mere si scortisoara facuta in cuptor la foc de lemne, pentru care trebuie sa asteptati cca 1-2 ore, atat de mare este cererea.
In fata cabanei este o terasa cu mese si banci din lemn unde se poate servi masa sau se poate bea dimineata o cafeluta sau un ceai fierbinte.
Si pentru ca stabilisem sa o sarbatorim pe fetita prietenilor nostri, am preparat in sala de mese un tort delicios din ingrediente carate in rucsaci, un tort care a starnit invidia celor prezenti pe care l-am denumit cu mandrie ”Tort Curmatura”.
Langa cabana la cativa metri exista un izvor cu apa rece ca gheata de unde va puteti aproviziona sau sa-l folositi pentru spalat. Exista doua toalete ecologice langa cabana, foarte curate si inca un izvor captat langa acestea.
La intoarcere am urmat cel de-al doilea traseu disponibil, pe marcaj Banda Albastra BA, pe care am coborat pana in Prapastiile Zarnestilor si de acolo pe drumul forestier pana la Fantana lui Botorog unde parcasem autoturismul, in cca 2 ore de la cabana.
A fost un weekend superb la cabana, in care cei mici s-au distrat de mama focului in natura, fara tablete, telefoane sau alte gadgeturi, un weekend in care au invatat lucruri noi despre mersul pe munte, despre flora si fauna acestui minunat masiv, Piatra Craiului.
Trimis de wolf2001* in 02.11.15 12:57:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PIATRA CRAIULUI.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (wolf2001*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.54994000 N, 25.25526500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@wolf2001: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
@webmasterX - Da, aceea este cabana.
Felicitări pentru excursie şi tot respectul meu pentru mici - sincer să fiu, deja m-am cam obişnuit să-i văd cu băţul în mână, pe cărări montane .
”... cel de-al doilea traseu disponibil, pe marcaj Banda Albastra BA
În cazul în care mai ajungeţi pe la Curmătura, eu vă recomand să coborâţi şi pe cel de-al treilea traseu disponibil. Nu ştiu dacă ştiţi sau nu de el (este un traseu marcat mai recent, de care încă multă lume nu ştie) dar este la fel de frumos ca şi celelalte două "clasice" BA şi BG - nouă chiar ni se pare a fi cel mai frumos şi accesibil dintre cele trei şi de obicei, pe acolo coborâm.
E vorba despre poteca marcată cu punct galben, care în prima parte se suprapune cu BA, apoi se "lasă" pe valea Curmăturii (BA străbate Muchia Curmăturii) şi coboară, paralel cu firul apei, până în drumul forestier din Prăpăstii, la doar 20-30 de metri mai jos de locul unde ajunge BA. A fost o perioadă când acest traseu avea doar marcaj (foarte bun), nu şi săgeţi indicatoare care să marcheze începutul/sfârşitul traseului însă ulterior au fost amplasate şi astfel de săgeţi (sper că au şi rezistat) aşa că traseul e foarte uşor de abordat.
@urjanclaudiu - L-am incercat si pe acela. Este cel mai frumos din ele, trebuie doar putina atentie pt a tine marcajul in prima parte a traseului. Un traseu de care nu stie multa lume, umblat mai mult de ciobanii care urca la stana de sub cabana. Multumesc
Ce rau imi pare ca anul asta nu am ajuns in crai deloc, nici macar pana la Curmatura. E un loc tare frumos pe care sa il faci din cand in cand, si e pentru oricine. Indragesc foarte mult cabana, am si dormit aici si ma bucur ca au renovat-o. Sper sa mai ajung si eu pe aici.
Bravo pentru articol.
@CosminZichil - Ai dreptate, este o cabana la care poate ajunge oricine. Macar o data pe vara merita petrecut un weekend aici. Relaxare totala
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2021 Curmătura — scris în 09.06.21 de Mioritik din BUCUREșTI - nu recomandă
- Nov.2015 Recomand montaniarzilor fara pretentii legate de starea toaletelor — scris în 22.11.15 de rtanase din PRAHOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2013 A fost bine, ne-a placut — scris în 29.08.13 de florentin_dobre din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Apr.2012 Sa cante chitarele — scris în 05.06.12 de Lumis66 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2010 Curmatura - O cabana (inca) multumitoare — scris în 24.11.10 de Claudiu U. din BRAşOV - RECOMANDĂ