BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotelul Bulevard este situat pe bulevardul Unirii nr 1A si a fost alegerea mea datorita proximitatii de cetatea Fagaras pe care doream sa o vizitez. Din ce am observat acest bulevard este si axa principala a orasului, vis a vis de hotel este Catedrala ortodoxa Sf. Ioan Botezatorul, o catedrala noua cu exteriorul finisat si plina de imagini si texte din Biblie si cu turlele aurite de-ti fura ochii. Din punctul meu de vedere este o constructie care va mai toca multi bani si de acum încolo deoarece interiorul este doar la nivel de prima tencuiala grosiera si peretii trebuie pregatiti pentru pictura… o cheltuiala imensa pentru un oras de talia Fagarasului.
Am facut rezervare cu o luna si jumatate înainte fara a vira si banii pentru o noapte de cazare si mic dejun pentru 2 persoane. Am verificat rezervarea cu o zi înainte de plecare pentru a nu avea o surpriza neplacuta, dar totul a fost în regula si cu aceasta ocazie am aflat ca va avea loc si un eveniment într-un corp al hotelului (o sursa de venituri în lipsa de turisti), balul de final al clasei a VIII-a de la o scoala din oras. Hotelul are 3 corpuri cu scari si holuri de legatura, tinerii s-au miscat dintr-o parte în alta dar nu au deranjat prea mult. Si apoi te încânta exuberanta lor, bucuria lor de a termina un ciclu de viata si a pasii într-un alt ciclu, cel de licean care are alta prestanta, nu-i asa?
Am ajuns la hotel la ora 13.30 si am primit o camera la etajul 2 cu vedere spre bulevard, pretul fiind de 290 lei cu MD pentru 2 persoane. Alte preturi sunt: camera single 240 lei, apartament suite 450 lei, garsoniera 450 lei si toate au MD inclus. Un hotel placut, are oarece eleganta pentru 3 stele.
Intrarea în hotel se face printr-un hol nu prea mare din care la stânga e intrarea în restaurant, în fata sunt scarile pentru a urca la etaje si la dreapta e usa spre receptie. Spatiul pentru receptie e suficient de mare pentru fotolii si canapele adica coltul de asteptare si de aici se poate utiliza liftul din sticla exterior cu vedere la catedrala.
La fiecare etaj pe la jumatatea holului mochetat se afla un spatiu de socializare cu canapele si o masuta si o fereastra de forma literei V cu vârful spre exterior si trei ghivece cu plante. La capatul opus (raportat fata de liftul din sticla) al holului este o alta fereastra tot în colturi ce asigura lumina necesara si nu mai este nevoie de a se consuma electricitate.
Camera 204 la etajul 2 e de marime medie, cu un pat matrimonial facut din doua twin, lenjerie buna, si doar doua perne insuficiente pentru mine, mobilierul este mai solid (la prima vedere) de culoare maro, deasupra patului este un tapet cu flori asortat culorii mobilei ce înfloreste aspectul camerei, o masuta rotunda cu un fotoliu, vis a vis e biroul pe care troneaza un TV mai marisor si lânga e o oglinda înramata, dedesubt un minifrigider goool plus un scaun cu spatar bun de sezut pe el. Camera e luminata de o fereastra cu usa ce da în balcon si vedere spre strada principala si o alta fereastra laterala cu aceeasi vedere de-a lungul strazii. Lânga pat doua veioze si doua noptiere de-o parte si de alta.
În hol deasupra comutatorului de curent electric este o placuta metalica pe care scrie cu majuscule de poti vedea si fara ochelari “FUMATUL INTERZIS” asa ca nu o poti da cotita “ca nu stiam” … alaturi o alta placuta metalica cu un cod QR si password-ul pentru wi-fi.
Cartela de intrare în camera se utilizeaza si pentru activarea curentului electric. În stânga holului este un panou tip cuier si in fata lui este o bancuta pentru bagaje. Alaturi e un dulap slim cu câteva umerase. Mocheta e curata dar batucita adica suprafata e tasata, e tare.
Balconul are mobilier gen doua scaune si o masuta pentru relaxare si cu o scrumiera pentru viciosi.
Baia, o surpriza placuta, este spatioasa si în tonuri calde pe pereti, cu o cabina de dus dar fara recipient cu gel de dus, pe blatul chiuvetei este prosopul de picioare, doua sapunele si doua pliculete mititele cu sampon/gel de dus… cand am coborât din camera am întrebat la receptie de ce lipseste recipientul de la dus, raspunsul a fost ca nu s-au montat înca în toate camerele si am primit un pumn de pliculete cu gel în plus.
Prosoapele bune si foenul completeaza dotarea standard.
Mic dejunul bun si variat: brânzeturi, cascaval, chiftelute, salam uscat, rulouri cu nu stiu ce, sunca feliata toate frumos ornate cu rosii cherry si masline negre, cereale, lapte, mere, cutiute cu gem si miere, iaurt, brânza topita, orange juice, cârnaciori si crrenvursti bucatele, omleta, oua ochiuri, zacusca, rosii si castraveti foliate, muraturi, chec feliat. Aveai ce alege si a! sa nu uit cafeaua buna. Sa fie “de vina” oare faptul ca aseara a avut loc banchetul elevilor si ei nu au mâncat prea mult? Cine stie…
Despre restaurantul hotelului voi vorbi separat în alt review. Dupa prânz am luat-o la pas sa descopar orasul, zona veche si am lasat pe a doua zi dimineata vizita la cetatea Fagarasului. Plimbarea de seara s-a încheiat cu o promenada in jurul cetatii, admirând cetatea renascuta si reflectiile în canalul cu apa din jurul cetatii. Câteva lebede plutesc agale pe luciul apei, copii cu biciclete alearga pe alei, la primul pod se gaseste si Monumentul rezistentei anticomuniste din Tara Fagarasului si pe peretele din marmura este scris ultimele doua strofe din poezia “Imn mortilor” de Radu Gyr. Când au început tântarii sa ma deranjeze ne-am retras la hotel.
A fost un sejur placut.
Trimis de Yolanda in 26.06.24 08:50:07
- A fost prima sa vizită/vacanță în FĂGĂRAȘ [BV]
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.84354000 N, 24.97117800 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Yolanda: Am vizitat și eu orașul Făgăraș, cetatea și alte obiective din împrejurimi. Am văzut și biserica (remarc faptul că și acum interiorul este în același stadiu), dar și hotelul. Nu am fost cazați, dar am luat o masă de prânz acolo. Și tot acolo a fost și locul de întâlnire cu o ghidă locală care trebuia să ne conducă la Șona, un sat din apropiere în care să vedem arhitectură tipică, bine conservată și misterioasele piramide de lângă localitate.
@iulianic: multumesc pentru ecou si vot.
Noi aveam alte planuri dar din cauza vremii ce se anunta cu ploaie si furtuni a trebuit sa renuntam la una câte una, voiam sa ne întoarcem pe Transfagarasan înapoi în Arges dar când am vazut prognoza si negura dinspre muntii Fagaras de nu se vedea cam o treime din ei am renuntat. M-a mai prins o data un potop de ploaie între cascada si lac de am zis ca gata a venit sfârsitul si am devenit mai precauta.
Calatorii frumoase si linistite!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2023 Mini-vacanta reusita — scris în 23.02.23 de andra_p din AIUD [AB] - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Cea mai frumoasa noapte! — scris în 04.07.22 de ux125737* din PIATRA-NEAMţ
- Nov.2020 Bulevard Events Center 3*- Făgăraș — scris în 01.03.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Aug.2012 2 nopti de cazare in Fagaras — scris în 27.08.12 de tiberiu01 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2012 Noua ne-a placut mult — scris în 27.07.12 de Savonarola din IASI - RECOMANDĂ
- May.2010 Elegant — scris în 28.10.10 de ceasornicarul din BUCURESTI - RECOMANDĂ