EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Boutique Hotel Elena Doamna (încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Boutique Hotel Elena Doamna – o cazare bună
Iașiul mă atrage ca un magnet, în ultimii ani am tot vizitat orașul moldav fără a mă plictisi. Dacă de vreo două ori am ales Hotel Moldova – central, cu parcare, preț acceptabil (vezi impresii), ulterior am trecut la apartamente închiriate în sistem hotelier, ca de exemplu Lazăr Loft în 2023 (vezi impresii). După descoperirea cazării (de fapt, o recomandare mai veche) și cercetarea părerilor de pe Internet, am luat legătura direct cu proprietarul și am efectuat rezervarea la un preț foarte bun.
Boutique Hotel Elena Doamna reprezintă o unitate de cazare care pune la dispoziția oaspeților mai multe tipuri de camere, începând de la studiouri de circa 26-31 mp, până la apartamente cu un dormitor de aproximativ 46 mp. Cercetasem anterior harta Iașiului și cunoșteam locul unde aveam să găsim clădirea respectivă, undeva pe la jumătatea arterei „Elena Doamna” , vis-a-vis de Maternitatea cu același nume, colț cu strada Fundătura/Fundac Zlataust. În curtea interioară (cu acces ușor în rampă) pot fi parcate circa 4-5 autoturisme, iar dacă nu sunt suficiente aceste locuri de parcare se poate merge până în capătul străzii unde se află un fel de teren viran, loc unde clienții unității de cazare își pot lăsa autovehiculele.
În curte sunt două corpuri de clădire, unul mai mare, cu etaj (o construcție foarte veche, renovată integral) și alt edificiu ceva mai mic. O perioadă a funcționat în colțul format din cele două artere o mică cafenea, construcția din sticlă și oțel fiind încă în picioare. În apropierea intrării este amplasată o bancă și mai multe ghivece de flori. Accesul în clădire se efectuează pe baza unui cod primit pe mesageria instant, iluminatul pe hol funcționează pe bază de senzori de mișcare, pe pardoseală este întinsă o traversă lungă, sunt prezente camere de luat vederi.
Camera primită este suficient de mare, predomină albul și alte culori deschise ceea ce o face mai luminoasă; avem două ferestre cu geamuri rabatabile, protejate de plase de țânțari și acoperite de perdele și draperii. Un pat matrimonial central cu saltea confortabilă (pentru noi) ocupă o parte din cameră, lenjerie albă, pernuțe decorative, o singură noptieră. În completare mai avem o masă-birou, două taburete, un dulap cu două uși (în interiorul căruia găsim umerașe, o pilotă de vară, uscătorul de păr). Alte elemente decorative: tablouri, o mică carpetă pe parchet, plante în ghiveci. Nu lipsește aparatul de aer condiționat, atât de util în această vară călduroasă, și tv lcd fixat pe perete. Wi-fi funcțional, parola afișată pe o placă fixată pe perete. Nu există balcon, camera fiind situată la parter.
Studioul are în compunere și o chicinetă, funcțională parțial. Probabil că proprietarul nu dorește o deteriorare a camerei prin activități de gătit intensiv (deși dotările inițiale ar fi permis acest lucru), astfel că plita electrică și hota nu sunt conectate la sursa de curent electric și nici nu găsim veselă sau oale și ulcele. Sunt puse la dispoziția oaspeților o cană fierbător, două pahare și două căni (alături de pliculețe de cafea solubilă și ceai), un frigider prevăzut cu congelator, chiuvetă funcțională – dotări dedicate preparării unui mic dejun rece sau a unei gustări frugale cu preparate ținute la rece, de exemplu.
Baia nu e foarte mare, e prevăzută cu cabină de duș și ventilator; vasul de toaletă este un pic „înghesuit” de ușa de acces. Am găsit prosoape albe în cameră, pe pat, iar în baie sunt prezente consumabilele uzuale (hârtie igienică, săpunele mici, plicuri de gel de duș, trusă de igienă personală) și coș de gunoi.
În toate spațiile unității de cazare (camere, hol, curte) domnea curățenia, discuția cu proprietarul a fost interesantă, doamnele de la curățenie foarte amabile. Pentru noi studioul a constituit tot ceea ce ne trebuia pentru două nopți petrecute la Iași.
Din curtea cazării și până în fața Palatului Culturii este o distanță de circa 1 km, 10-12 min de mers pe jos. În preajma Boutique Hotel Elena Doamna sunt câteva obiective istorice/turistice/culturale, și anume: locul unde a fost casa copilăriei lui Ionel Teodoreanu, Biserica Zlataust (ctitorie domnească de la sfârșitul anilor 1600), Casa Memorială „Otilia Cazimir” , muzeul Municipal „Regina Maria” (vezi impresii), Biserica Barnovschi (ridicată de Miron Barnovschi-Movilă în prima jumătate a secolului al XVII-lea).
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 23.09.24 14:16:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în IAȘI.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.16013272 N, 27.59745763 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica " Boutique Hotel Elena Doamna , IAȘI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@webmasterX: Poziția pe hartă este corectă.
@webmaster: Mulțumesc pentru desemnare.
Boutique Hotel Elena Doamna este accesibil ușor și prin intermediul mijloacelor de transport în comun (tramvai, autobuz). În zona Târgu Cucu se află capătul unor tramvaie, la 700 m depărtare de la unitatea de cazare, mers pe jos. Tot acolo se află Mănăstirea Golia (urcați în turn!) și Biserica Bărboi.
@tata123 🔱: Mai aproape, la doar 200 de metri, este statia 'Muzeul Regina Maria', fosta 'Elena Doamna' - daca intrebati un iesean, asa o stie. Din pacate, acolo opresc doar autobuzele, nu si tramvaiele.
Daca veniti cu tramvaiul 8, coborati in 'Bucsinescu'. E mai aproape decat 'Tg. Cucu', doar ca trebuie urcat un deal. Nu e urcus lung, nici foarte abrupt - dar de luat in calcul.
@adso: Mulțumesc, corect - localnicii cunosc cel mai bine rețeaua de transport în comun; eu am semnalat posibilitatea utilizării acestor mijloace de transport, observând în ultimii ani locurile pe unde circulă.
P. S. Îmi plac tramvaiele din Iași, cred că majoritatea sunt aduse din alte țări europene (Germania, Elveția) având în vedere că și ecartamentul e diferit față de alte orașe românești. Am citit că panta de la Tătărași - Pădurii ar fi printre cele mai mari din Europa pe care circulă tramvaie.
Numai bine!
@tata123 🔱: Tramvaiele noastre, cele noi, sunt din... Polonia si Turcia. Se pare ca au fost singurele oferte care au corespuns cerintei de a urca panta din Padurii si pe cea de pe un segment al Copoului - care, da, sunt ucigatoare! Sunt, intr-adevar, incapatoare si confortabile. Au aer conditionat vara, incalzire iarna .
Avem si tramvaie nemtesti si elvetiene, dar astea sunt second hand. Au circulat 20 de ani la ei si le vom casa noi, dupa alti 20.
Mai circula chiar si cateva Tatra, exponate de muzeu.
Si doua tramvaie turistice, copii ale celor de acum 140 de ani. Pentru ca Iasul a fost primul oras romanesc cu tramvai.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)