GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Salutare,
Este primul meu review deci o sa va rog din start sa fiti ingaduitori, o sa incerc sa cuprind cat mai multe detalii, cum deocamdata nu sunt alte informatii despre aceasta locatie. Am ales Beach Albatros Resort chiar daca n-am gasit informatii pe site-urile noastre, in schimb am putut citi foarte multe review-uri utile pe un site nemtesc unde acest resort este printre cele mai recomandate din Hurghada.
Asadar am plecat din Bucuresti in data de 27 august 2011 cu o cursa Tarom, sejurul l-am luat de la singurul operator care zboara vara aceasta spre Egipt. Zborul a decurs fara probleme si dupa 3 ore de la decolare am ajuns in Hurghada. Aici am facut cunostiinta cu haosul: multi, foarte multi turisti, cateva ghisee unde se platea viza apoi cateva cozi lungi unde se verificau pasapoartele si trebuia predat un talon cu datele personale care sincer nu stiu la ce foloseste pentru ca dupa cum erau aruncate la gramada de catre cei din ghiseu ma indoiesc ca se mai apuca cineva sa centralizeze datele de pe ele. In fine, nu in ultimul rand, un magazin duty-free de unde rusii ieseau cu plasele pline.
Afara ne-a cam lovit caldura din Egipt, mai ales ca era deja intuneric de ceva vreme. Ne-am speriat degeaba insa pentru ca pe parcurs vremea s-a mai racit putin si a fost neasteptat de placut avand in vedere ca totusi era sfarsitul lui august. Aici din nou foarte multe autocare si microbuze care asteptau turistii pentru a-i duce spre resorturi. Noi am fost repartizati intr-un mini-bus alaturi de alti 10-12 romani care locuiau in resorturi invecinate. Ghidul din partea agentiei, un egiptean care vorbea destul de bine romaneste ne-a dat o lista cu excursiile optionale, o sa revin si la acestea mai incolo, si in nici jumatate de ora eram deja in holul hotelului nostru.
Camera:
La hotel am fost luati imediat in primire de un receptioner, asta probabil si datorita faptului ca l-am rugat pe reprezentantul agentiei, cel care ne-a lasat la hotel, sa-i spuna acestuia ca vrem o camera buna, cu vedere la mare si omul a inteles imediat ca asta inseamna bacsis. Camerele sunt fie in corpuri de 2 nivele aflate la gradina, fie in cladirea principala care se afla direct la plaja si unde sunt restaurantele, baruri, cafenele etc. Noi, ca si platitori de bacsis am primit camera cu vedere la mare; camera medie ca si dimensiuni cu terasa, baia suficient de mare, seif pe care eu l-am gasit foarte util, aer conditionat centralizat si perfect functional chiar daca nu l-am prea folosit, mobilierul destul de vechi insa asta stiam deja din ceea ce citisem despre resort.
Per total camera ar fi sa zicem de 3 stele insa cel mai important: curatenie facuta zilnic ireprosabil, am avut parte si de aranjamente din prosoape astfel incat intrai cu placere in camera atunci cand veneai de la plaja. Intr-adevar din ce am vazut camerele de la gradina aratau mai bine, mobilier mai nou, insa noi aveam marele avantaj de a cobora doar cateva scari pentru a lua ceva de baut sau pentru a ajunge la un restaurant. Depinde ce vrea fiecare. In ceea ce priveste ganganiile, vreau sa va spun ca nu am vazut cat am stat acolo vreun tantar sau vreo musca in camera, ca sa nu mai vorbim de gandaci sau altceva. Pentru orice eventualitate in baie era un spray de muste.
Resortul:
In seara cand am ajuns n-am prea apucat sa vedem foarte multe, eram si destul de obositi. Am avut timp insa sa ne acomodam cu resortul a doua zi. Ceea ce trebuie sa stiti este ca a fost construit in 1992 si renovat pe parcurs, deci are ceva ani vechime, insa este foarte bine intretinut. Cladirea principala, unde am avut noi camera este amplasata chiar la plaja, aici sunt cele 5 restaurante si vreo 7 baruri inclusiv cel cu mese de biliard si shisha-bar. Restul corpurilor de cazare sunt in spatele acesteia, au acces la cateva piscine, foarte frumoase si cateva baruri care sunt deschise doar pana la 6 seara. Tot aici se afla si 2 topogane insa la unul din ele trebuie sa va cumparati colac pentru a-l putea folosi.
Ce m-a impresionat cel mai mult a fost curatenia ireprosabila din tot resortul: nu vedeai urme pe jos cu toate ca mai erau turisti care intrau cu nisip pe picioare in hotel, daca se intampla sa vezi un gunoi pe jos imediat aparea un baiat care-l aduna, in restaurante mai tot timpul cineva dadea cu mopul pe langa dozatoare unde se mai intampla sa pice suc pe jos si cel mai important: toaletele de pe holuri erau tot timpul impecabile ceea ce spune multe despre curatenie. La fel si cand stateam la plaja: tot timpul se plimba un baiat care strangea gunoaiele care mai cadeau pe jos.
Prosoape de plaja se dadeau cu cartela atat la piscinele din gradina cat si la plaja, noi luam in fiecare zi prosoape curate.
Mancare si bautura:
Dupa cum am mai spus in total sunt 5 restaurante a la carte cu regim de autoservire: la etaj mexican si nemtesc, la parter asiatic, mediteranean si cu specific local. Pentru mic dejun si pranz erau deschise cele de la parter, la cina erau deschise toate 5. Despre mancarea din egipt s-au scris multe, parerile sunt impartite, mie unul pot spune ca mi-a placut foarte mult si ma mir ca sunt oameni care s-ar putea intoarce flamanzi dintr-un asemenea loc. La mic-dejun stateau cam prost la mezeluri si branzeturi insa aveau foarte multe produse de patiserie: tot felul de placinte, checuri, toate foarte bune. Erau bucatari care preparau omleta sau ochiuri pe loc dupa bunul plac al fiecaruia. La mic-dejun aceleasi produse in toate 3 restaurantele.
La pranz si cina se gaseau de toate pentru toti: puteai sa te plimbi linistit cu farfuria peste tot si sa iei de oriunde cat vroiai: pizza si paste se gaseau intotdeauna, pui si vita preparate in tot felul, peste, calamar, creveti, caracatita, am prins si sushi la asiatic, am mancat si prepelita, tot felul de garnituri si salate, dressinguri si supe – pe care nu le-am incercat deloc. Si multe dulciuri: chiar daca nu sunt mare fan al dulciurilor pot spune ca am gustat cateva prajituri cu nuca de cocos care m-au dat pe spate. Aici spun eu ca stau mai bine decat turcii. Noi am mancat cel mai des la mexican unde chiar si pizza era usor picanta. Intre mese nu stateau prea bine: la asa-zisul snack-bar faceau clatite si mai erau ceva sandwichuri sau prajituri ramase de la micul-dejun intr-un frigider pentru cei carora li se facea foame intre mese, insa cam subtire.
La masa nu am stat niciodata la coada pentru mancare mai mult de 2-3 minute si intotdeauna am gasit masa libera inauntru sau pe terasa la ce restaurant vroiam.
Sucurile au fost chiar ok, aveau dozatoare Coca-Cola si niste dozatoare pentru sucuri fara acid (naturale nu se pot numi): portocale, ananas si hibiscus. La tot coltul erau frigidere cu apa plata imbuteliata in sticle de 0,6l de unde puteam lua si pentru excursii sau in camere. Despre tarii nu stiu ce sa spun, am baut cateva cockteiluri si pareau ok, nu se zgarceau cand turnau in pahare. Probabil rusii ar putea sa dea un verdict, ei stiu cum se trezeau dupa o seara de betie. Vin si bere nu am incercat. Barurile erau deschise pana la 12 noaptea, dupa nu se mai gasea decat apa plata.
Plaja si marea:
Plaja este probabil punctul forte al resortului si unul din motivele pentru care l-am ales: nisip fin, nu e nevoie de papuci speciali pentru baie si corali imediat dupa intrarea in apa, snorkelingul fiind activitatea principala a majoritatii turistilor. Apa foarte limpede cu tot felul de pesti colorati, Marea Rosie este absolut superba. Se mai putea merge la snorkeling si la resortul invecinat: Beach Albatros Palace unde era un ponton plutitor la capatul caruia erau si mai multe recife de corali. Insa plaja de la Palace nu se poate compara cu cea de aici chiar daca sunt despartite doar de un dig. Acolo intrarea in apa este foarte lina si in timpul rexluxului apa se retragea si lasa in urma doar pietre (acolo nu se poate intra in apa fara papuci) in timp ce la noi refluxul abia daca se simtea, intrarea in apa fiind mai abrupta. Deci in ciuda celor 5 stele la Palace plaja este mult sub cea de la Beach Albatros Resort.
Atat la plaja cat si la piscina se gaseau intotdeauna sezlonguri sau baldachine libere, chiar daca nu in primul rand de la mare.
Distractie si relaxare:
Resortul este potrivit atat pentru cei care vor sa-si petreaca concediul in liniste cu cat mai multa odihna cat si pentru cei mai dornici de activitate. Orele de liniste se respectau cu strictete. De dimineata era putina animatie cam de la 10 la 13 si inca o serie dupa-masa. Prea multe despre echipa de animatie nu va pot spune pentru ca n-am participat la jocurile lor si nici n-am prea fost atent la ei. Oricum nu se pune accent pe animatie ca la turci, sunt mai slabi. Apoi seara de obicei era muzica live care se termina la ora 11. Si am mai vazut foarte multa lume seara la amfiteatru unde se organizau tot felul de petreceri in special pentru copii. Asta nu inseamna ca nu exista viata de noapte pentru doritori: in fiecare seara era un microbus care asigura transport la Havana Club, un local care apartine lantului Pickalbatros si unde se aduna turistii de la toate resorturile lor. N-am ajuns acolo cu toate ca aveam in plan deci nu va pot spune cum este. Din ce am vazut erau destul de multi care plecau seara incolo. Noi seara am fost de cateva ori la Sisha-bar si ne-a placut (se plateste separat), vi-l recomand.
In timpul zilei se putea merge la topoganele de la Beach Albatros Garden aflat chiar peste drum. Accesul era gratuit si inauntru era un bar pentru clientii celorlalte resorturi unde se putea consuma gratuit. N-am apucat sa mergem cu toate ca ne-am propus pentru ca am stat cel mai mult la snorkeling cu capul in apa si cu spatele in soare, ne-am bronzat cel mai mult pe spate. Mai erau terenuri de tenis de camp, tenis de masa, mese de biliard, minigolf dar toate contra cost. Noi nu ne-am plictisit si puteam linistit sa mai stam o saptamana, dar asta pentru ca ne-a fascinat marea si ne-am petrecut cea mai mare parte a timpului in apa.
Despre cumparaturi:
Citisem pe net ca ar fi bine sa mergem la Cleopatra Bazar unde preturile sunt bune si fixe. Asta am si facut in prima zi, ne-am dus acolo cu un taxi pentru echipamentul de snorkeling. Trebuie sa va spun ca exista mai multe magazine Cleopatra, unul la vreo 2 km, altul mai departe, langa Dana Beach dar si in oras am vazut cateva. Preturile mi s-au parut ok, mai mici decat la comercianti, un echipament bun de snorkeling costa cam 17 dolari. Aici va puteti orienta cam unde ar trebui sa fie preturile pentru diferite produse care va intereseaza. Am cumparat insa si de la comercianti. Unii sunt ok, cer preturi rezonabile si mai negociaza putin, altii sunt de-a dreptul nesimtiti si arunca niste preturi exagerate. Mie mi-au cerut pentru o tunica 75 de euro, mi-au lasat-o la 13 dolari dar sunt convins ca pretul ei corect ar fi fost undeva pe la 8-10 dolari.
Pentru o narghilea buna am platit 45 de dolari negociat de la 70 (in Cleopatra era ceva mai ieftina dar mi-a fost simpatic vanzatorul). Pentru acelasi model, dar mai mica un neamt a platit chiar inaintea mea 50 de euro fara a negocia. Egiptenii au stilul lor de a face preturile, inainte sa-ti spuna cat costa un produs te intreaba de unde esti pentru a sti cat sa ceara. Am facut cumparaturi si in Hurghada, aici preturile mi s-au parut rezonabile, oricum mai mici decat la bazarul hotelului de unde va recomand sa luati doar strictul necesar. Oricum ideea e ca totul se negociaza, chiar si la farmacie. Unii comercianti sunt destul de agasanti insa daca nu vreti sa intrati in magazinul lor puteti sa-i refuzati calm, nu sunt chiar asa de speriat cum citisem pe aici.
Daca nu ati fost la cumparaturi o sa gasiti o gramada de magazine si de la aeroport unde preturile sunt putin mai mari dar si aici totul se negociaza.
Despre excursii:
Avand un sejur de o saptamana nu ne-am incumetat sa mergem la Luxor sau Cairo, ni s-a parut mult prea obositor, dar am mers la scufundari si la binecunoscuta insula a paradisului Giftun. Am primit in prima zi o lista cu excursii de la agentie dar nu se merita sa luati excursiile de la ei pentru ca sunt mai scumpe (cu exceptia celor de la Luxos si Cairo unde aveti nevoie de ghid roman). Cele 2 excursii pe care le-am facut au fost cumparate de la agentiile de pe plaja, am platit pentru Giftun (4 insule) 35 de dolari si pentru scufundati 50 de dolari de persoana. La turoperator ar fi costat cea de 4 insule 50 de dolari si cea pentru scufundari 50 de dolari fara echipament. Plus de asta am avut avantajul ca se pleca chiar de pe pontonul de la hotel.
Excursia la cele 4 insule (care au fost doar 3) a fost placuta, nu se merge foarte mult cu vaporul si se faceau opriri pentru snorkeling plus o oprire mai lunga la Giftun, o insula foarte frumoasa cu plaja si apa cum mai vazusem doar in filme dar foaaaaaarte aglomerata. Erau si multi egipteni, femeile faceau baie imbracate, dar asta probabil din cauza ca am fost acolo chiar a doua zi dupa ce se terminase ramadanul. Masa de pranz a fost inclusa in pret. Ultima oprire la snorkeling a fost cea mai placuta: pesti de toate marimile si toate culorile, ceva extraordinar. Am ramas impresionati de Marea Rosie!
Cu putina teama ne-am inscris si la scuba-diving. Era prima data si nu stiam daca n-o sa avem probleme cu urechile. Instructorii erau egipteni si o nemtoaica care ne-au facut o scurta descriere a echipamentului. Am facut 2 opriri cu cate o scufundare de 20-25 de minute cu instructorul de brat care au fost suficiente pentru prima data. In acel moment excursia de snorkeling mi s-a parut nimic in comparatie cu ceea ce vedeam acolo, la cativa metri adancime. Nu pot descrie in cuvinte care este senzatia pe care o ai sub apa: am vazut inclusiv pisica de mare, murene care se ascundeau printe stanci si pesti-scorpion. Singurul mare regret a fost ca ne-am inscris abia in penultima zi si n-am putut sa repetam aceasta experienta dar cu urmatoarea ocazie primul lucru pe lista e licenta de scufundari. Mergeti cu cea mai mare incredere, e pacat sa ajungeti la Marea Rosie si sa nu-i explorati adancimile.
Am fost si in vizita in Hurghada cu shuttle-busul de la hotel, ar fi fost pacat sa ajungem acolo si sa nu vedem cum traiesc egiptenii. E saracie mare acolo dar cu toate astea n-am vazut un cersetor (!!!) pe strazi. Si aici se gasesc destule magazine de suveniruri cu preturi fixe si comerciantii mi s-au parut mult mai putin agresivi decat cei din bazarurile de pe langa resorturi.
In rest, ce-as mai putea sa va spun: temperaturile au fost suportabile, noi ne asteptam la mult mai rau dar batea tot timpul un vant uscat si nu se simtea asa tare caldura. Doar la amiaza era soarele foarte puternic si nu se putea sta decat la umbra. Oricum toate locatiile din resort erau climatizate si ne puteam racori oricand. Apa marii calda, mai calda chiar decat in piscine.
Trebuie sa tineti cont ca sunt foarte multi rusi, in general nu deranjeaza dar daca-i studiezi putin constati ca sunt foarte needucati si increzuti, trateaza pe toata lumea de sus. Egiptenii nu-i prea au la inima dar stiu ca de pe urma lor traiesc si n-au ce face. Apoi vin nemtii si abia apoi restul lumii. Deci ca atare limbile principale sunt rusa, germana si abia la urma engleza. Eu m-am descurcat mult mai bine cu germana decat cu engleza.
Noi seara mai ieseam din resort si mergeam la bazarurile din zona, taxiul poate fi foarte ieftin atata timp cat platiti un pret cat de cat corect. Nu luati taxiul de la hotel, este mai scump, mai bine iesiti din resort, in strada sunt taxiuri multe si se negoziaza.
Banii ar fi bine sa-i aveti cat mai marunti, noi am avut dolari (multe bancnote de 1 atat pentru bacsis cat si pentru taxi). De asemenea am observat ca la ei 1 euro e totuna cu 1 dolar cand cer un pret. Lire egiptene se pot schimba la automatul din hotel insa nu e nevoie, accepta atat euro cat si dolari peste tot.
Bacsisul este bine-venit peste tot, eu am mers pregatit pentru asta: la receptie pentru camera, la baiatul care ne-a dus bagajele, la camerist, la baiatul de la shisha-bar, chiar si pe la restaurantele unde am mancat mai des am pus ceva in tip-box. Pot sa spun ca egiptenii apreciaza acel 1 dolar pe care-l primesc si stiu sa multumeasca pentru el. Poate s-ar fi putut si fara pentru ca nimeni nu cere nimic dar am considerat ca daca tot am platit atata pentru tot sejurul n-o sa ma mai uit la cativa dolari pentru bacsis.
Personalul foarte amabil si zambitor pe toata durata sejurului, bucatarii si chelnerii erau tot timpul pusi pe glume, daca am avut vreun fel de problema s-a rezolvat imediat.
In concluzie pot spune ca a fost un sejur reusit, care si-a meritat toti banii. Am plecat de acolo cu regretul ca a fost atat de scurt dar cu promisiunea ca ne vom intoarce candva. Cand? Nu stiu pentru ca sunt atatea locuri minunate care trebuie vazute.
O sa atasez si cateva poze pentru a va putea face o imagine cat mai reala a ceea ce gasiti acolo dar eu unul va recomand acest resort cu incredere si cu speranta ca o sa va simtiti cel putin la fel de bine ca si noi.
Trimis de MirceaG in 12.09.11 03:33:06
- A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MirceaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 27.12227568 N, 33.82972129 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@MirceaG: bine ai venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo!
Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare.
Mamă, ce debut! Pe cinstea mea, dacă debutam ca tine eram cel mai jmecher de pe sait.
Mircea, ce haparat foto folosesti?
O relatare ca la carte, nu pot decat sa apreciez, modest, cu cele 900 de puncte. Dar e, de departe, un review remarcabil prin informatie, exprimare, continut si desfasurare. Un prietenos bine ai venit!!
@MirceaG
Noroc cu prietenul Santana - din Grupul de Intervenţie şi Cârcoteală Rapidă AFA - că e sportiv şi se trezeşte cu noaptea în cap care mi-a atras atenţia asupra acestui tău prim review. Cu adevărat un set de impresii util şi complet.
La mai multe!
@MirceaG
Felicitari pentru un asa review amplu si plin de informatii. Chiar n-avem ce reprosa la cat de multe detaii ne-ai furnizat despre Beach Albatros Resort. Pentru un ,,debutant'' pe AFA nu pot decat sa-mi exprim admiratia si sa-ti urez la cat mai multe review-uri inainte! Bravo!
Va multumesc pentru aprecieri,
citisem atatea review-uri pe acest site incat mi-am putut face o idee despre cum ar trebui sa arate unul complet si util si asta am incercat sa fac. Nu mi-a iesit cu pozele pe care le-am incarcat in ordine inversa.
Din pacate nu mai sunt atat de proaspete informatiile din concediile trecute incat sa pot sa vin cu descrieri cat mai mai utile aici. Dar pe viitor promit sa o fac.
@santana
Am avut un Nikon D90 cu 2 obiective iar unele poze sunt facute cu trepied (noaptea).
Frumos detaliat review-ul. Felicitari si vacante placute in continuare
multumesc pentru acest reviu, pareri si informatii. perfect pentru cineva care merge pentru prima data. multumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2021 Beach Albatros Resort, pentru oamenii activi si fara mofturi! — scris în 03.05.21 de edicrisromi* din FăLTICENI - RECOMANDĂ
- Apr.2021 Vacanta de vis dupa izolare si covid — scris în 22.04.21 de ux119317 din CORNU DE JOS (CORNU) [PH] - RECOMANDĂ
- Aug.2020 O binecuvantare in timp de pandemie, cazare buna, mancare buna, snorkeling minunat — scris în 16.02.22 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ