ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.02.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Chitila [IF]
ÎNSCRIS: 08.07.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Thermal Hungary - Rudas, Budapesta

TIPĂREȘTE URM de aici

În luna decembrie am reușit să ajungem pentru câteva zile în Budapesta. Pentru cele 5 zile petrecute în Ungaria ne-am rezervat o zi întreagă pentru o baie termală. Știam că Budapesta are o grămadă de astfel de băi termale așa că am lăsat pe prietena noastră care locuiește lângă Budapesta să aleagă locația unde crede ea că este bine să petrecem împreună o zi de sâmbătă.

Din multitudinea de variante. ea a ales Băile Rudas. Adresa exactă - 1013 Budapest, Döbrentei tér 9., ca punct de reper în apropierea podului de peste Dunăre -Elisabeta sau mai turistic la poalele dealului Gellert (punctul de belvedere Citadella). Cea mai drăguță fază a fost momentul în care de pe geamul băilor vedeam Dunărea dar și un mare bulevard pe unde trecea tramvaiul 41, moment de râsete pentru că și în București există un tramvai 41 care traversează râul Dâmbovița. Mașina am parcat-o pe acel bulevard la într-un loc unde am plătit cu chas la aparat.

Intrarea în băi am plătit-o cu cardul undeva la 12200 forinți pentru adult/zi, bilet valabil pentru toate zonele de îmbăiere, înot, saună.

Ca și program de funcționare am constatat că este destul de late. Zilnic de la ora 6 la ora 22, pentru toate zonele cu excepția zonei de SPA unde bărbații au program de luni, miercuri și joi, damele - marți. Celelalte zile fiind zile comune. Vineri și sâmbătă se poate intra și noaptea la înot.

La intrare am primit fiecare câte o brățară cu cod de acces pentru toate bazinele plus sauna. Atenție! Trebuie papuci pentru a putea să te plimbi mai ușor de la un bazin la altul. Noi ne-am dezechipat într-un vestiar unde am închis dulapul tot cu brățara. Accesul dintr-o locație în alta se face tot pe baza brățării.

Cea mai căutată încăpere desigur era cea otomană, aici spre marea mea dezamăgire nu am apucat să intru deoarece bazinul a fost full în permanență, de altfel este încăperea cea mai veche din întreg complexul.

Zona preferată a fetelor din gașcă a fost saunele de la etaj unde am zăbovit mai mult în ideea de a le încerca pe toate. (am scăpat zdravene din cea umedă). Cea mai ok pentru mine mi s-a părut cea de aroma terapie,

Apa din bazinul de înot mi s-a părut prea rece, așa că am zis pas de vreo două ori. Prietena mea a primit cască pentru păr pentru a putea intra aici. Pe margine bazinului era un domn care supraveghea întregul proces de la intrare în apă, înot, ieșit cu bine din apă.

În complex există mai multe bazine, cei drept cam mici față de cele pe care le întâlnim într-un aquaparc, în care apa are temperaturi normale pentru acest gen de terme dar și două bazine cu apă termală extrem de ridicată 42 de grade C. Normal că am încercat și eu pe cel mai fierbinte dar nu a fost chip să rezist mai mult de un minut spre deliciul asistenței care avea pielea mai tăbăcită ca a mea.

Din cele câteva ore bune petrecute aici bazinele wellness mi-au făcut cel mai mult cu ochiul. Cel mai mult timp l-am petrecut cu toții în ultimul bazin din clădire care avea o vedere superbă asupra Dunării și asupra bulevardului pe unde mai trecea din când în când un 41. În acest bazin am găsit o serie întreagă de buldubuci care ieșeau din te miri ce loc spre deliciul celor care prindeau loc de răsfăț.

A, să nu uit!! am încercat și bazinul în aer liber de pe acoperișul așezământului, nu m-a dat pe spate, îmi era groaznic de frig așa că am renunțat repede în favoarea unui suc de la restaurantul de la etaj. Ca și mâncare nu m-a dat nimic pe spate, nici restaurantul, nici micuța cofetărie de la intrare care vindea și ceva snakuri.

Băile Rudas mai dispun și de alte servicii private- cadă privată, masaje de nu știu câte tipuri, aroma terapi și proceduri medicale.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Un loc minunat de poveste care începe de la sfărșitul secolului XVI odată cu construirea edificiului otoman și continund cu adauosul ulterior de clădiri.

Vederea este exclusivă spre un mare bulevard, Dunăre și Podul Elisabeta.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Relaxare totală în zona wellness și un pic dezamăgită de aglomaerația din zona otomană.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adrianbogdan in 12.02.23 11:36:48
Validat / Publicat: 12.02.23 13:31:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.

VIZUALIZĂRI: 4815 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 vedere de pe acoperis
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44200 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[12.02.23 14:03:49]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂBăi termale, spa, aquaparkuri în Budapesta:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039685010910034 sec
    ecranul dvs: 1 x 1