ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.10.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Valladolid
ÎNSCRIS: 27.05.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
OCT-2012
DURATA: 1 nopți
team-building
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 735 DKK
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Ascot 4 Est – hotel foarte bun in centrul Copenhagai

TIPĂREȘTE

ascot-hotel.dk

Studiestræde 61 • DK-1554 Copenhague V • Tel: +45 3312 6000 • Fax: + 45 3314 6040 • E-mail: hotel@ascot-hotel. dk

Pret camere (oferta toamna): single - 825 DKK si dubla – 950 DKK cu mic dejun inclus. ( 1 DKK = 0,61 lei, nota wm)

Am ajuns la acest hotel intr-o luni seara, venind de la Ribe, dupa ce GPS-ul ne-a cam ametit putin prin centrul orasului, datorita numarului mare de lucrari intalnite in cale. Cand mai aveam doar cateva sute de metri pana sa ajungem, am ramas opriti aiurea intr-o intersectie, nu in mijlocul ei, ci in mijlocul benzii de circulatie pentru biciclisti. Cred ca ne-a zis de dulce mai mult de unul, eram ca magarul intre oi si toti veneau navala peste noi;) Ne rugam sa se faca mai repede verde semaforul ca sa putem iesi din incurcatura.

Initial am lasat masina in fata hotelului, era un fel de “zona albastra” (sau verde, dupa caz) spaniola, si, dupa ce ne-am fatait putin la masina unde trebuia sa scoatem tichetul, am platit cateva coroane pentru vreo doua ore. Ulterior am bagat-o in parcarea hotelului, la un pret de 175 DKE pentru 24h, din care noi nu am folosit decat vreo 12. A doua zi de dimineata, inainte de a pleca, am intrebat daca puteam sa revenim dupa amiaza, si ne-au spus ca nu, cele 24 de ore sunt valabile numai la rand, odata ce scoatem masina din parcare, nu mai putem reveni decat daca platim alta taxa. Parcarea, care noi credeam ca e una si buna, s-a dovedit a avea mai multe “parcele”, toate cu intrari (separate) pe aceeasi strada unde se afla hotelul.

Am ajuns eu nerabdatoare sa-mi gasesc valiza pierduta de Iberia in ziua anterioara si care urma sa calatoreasca cu acelasi zbor Madrid-Copenhaga, insa cu o zi mai tarziu. Mare mi-a fost deceptia cand mi s-a raspuns ca nu a ajuns nicio valiza. Daca in prima zi am incercat as traiesc situatia cu umor, acum eram deja alarmata si aproape ca-mi venea sa plang. Ma si vedeam spalandu-mi “camesa” toata saptamana, insa tinuta mea de drum nici macar nu era potrivita pentru intalnirile din zilele urmatoare. Urc in camera fara sa ma uit la detalii prin hotel, si dau telefon la Iberia, cu gandul ca inca mai am timp sa-mi cumpar ceva haine inainte sa inchida magazinele. In fine, in timp ce eu vorbeam la telefon, m-au sunat pe fix de la receptie, sa ma anunte ca in jurul orei 22h valiza va fi adusa la hotel. I-am rugat frumos sa mi-o urce in camera, ceea ce a si facut, foarte amabil, pe la zece jumate, un baiat cred ca de la bucatarie/restaurant, caci avea sort. Hotelul nu avea bagajier, iar tanarului nu i-am dat nimic, apropo de recentul review al colegului TraianS despre bacsis.

Sa trecem la hotel. Este, dupa cum va spuneam, situat in buricul targului, pe strada Studiestraede. Iesind din hotel, faci la dreapta si ajungi in doua secunde in bulevardul principal unde, la doua-trei minutele de mers pe jos, se afla parcul de distractii Tivoli pe dreapta si Primaria orasului pe stanga. Mi-a prins foarte bine lucrul asta, desi in prima seara nu am dat decat o tura in imprejurimi, in cautare de un loc unde sa luam masa. Insa m-am “situat” in spatiu pentru a doua zi, cand am avut toata dupa amiaza la dispozitie ca sa vizitez centrul.

Receptia este micuta, insa foarte primitoare. Tavanul este alb, cu coloane si basoreliefuri care te trimit cu gandul in Roma sau Grecia antica (cel putin pe mine;)). Scaune, fotolii si o canapea micuta de epoca, langa un ceas de perete tot de stil vechi, si cu pereti si balustrade fumos sculptate in lemn. Nu era receptia luxoasa din Radisson-ul din Helsinki sau mai stiu eu unde, insa era un loc “cald” (eu, de multe ori, impart receptiile in “calde” si “reci”;)).

Ne-au fost repartizate camere la etajul unu, cu vedere spre una dintre parcarile lor. Nu am nimerit niciuna de fumatori in saptamana cu pricina (nici nu am cerut, ce-i drept), iar aici a fost singura data cand am fumat o tigare “agatata” pe geam, in timp ce vorbeam cu cei de la bagaje pierdute;)

Camera foarte comoda. Chiar vorbeam in dimineata zilei respective, dupa pensiunea rurala tipica in care ne petrecusem noaptea anterioara, ca urma sa ne intoarcem la “civilizatie”. Nu era mare camera, insa suficienta. Pat dublu si confortabil, o masuta cu un scaun si tv-ul exact deasupra, un alt scaun/fotoliu langa si un dulap cu umerase. Mocheta pe jos, asa cum imi place mie, ca-mi da senzatia de caldura si intimitate. Patul a fost foarte comod, iar caldura, dupa experienta din seara anterioara, am dat-o la maxim inainte sa ies la masa (25º), asa ca am dormit grozav de bine.

Baia micuta si moderna. Dusul tot la nivelul solului, ca si la Kro-ul anterior, dar ceva mai separat de restul baii. Perdea de plastic. Cu prosopul de picioare langa, nu iesea apa mai deloc din cabina, semn ca si scurgerea functiona foarte bine. Nu erau pliculete si nici sticlute cu sampon, etc., ci dozatoare: unul de sampon/gel de dus in cabina de dus, si la chiuveta, unul cu gel si altul cu crema de corp (care mi-a placut). Pahare, servetele de hartie, prosoape suficiente, uscator de par si oglinda cu doua fete;) Wc-ul nu avea panglicuta aceea cu “dezinfectat”, insa totul era foarte foarte curat.

Receptionistele au fost corecte, desi nu dintre cele mai dragute si zambitoare din lume... ;) Le-am rugat sa-mi urce valiza in camera si si-au notat constiincioase acest lucru. M-au mai ajutat cu o harta a orasului si cateva explicatii sumare (desi eu ma dusesem cu o lista cu principalele obiective turistice, pentru orice eventualitate), iar la receptie se gaseau si brosuri cu diverse tururi ale orasului si ce se putea face in Copenhaga.

Capitolul mancare si restaurante. Micul dejun a fost grozav. De-alea de care-mi plac mie, cu de toate. In afara de cafea, ceai, lapte…, puteai alege intre ceva feluri calde (crenvursti micuti, fierti, omleta si oua fierte), cateva feluri de mezeluri, alte cateva de branza si cascaval (cu deja cunoscutul aparat cu fir pentru a-ti taia felii fine), unt, dulceata, mai multe tipuri de cereale si iaurturi, painici iar din cele mai variate (la baza fiind cele integrale, cu seminte, o minunatie!!), sub forma de chifle sau intregi, ca sa-ti poti taia tu felii, fructe si legume proaspete (rosii, castraveti, ardei, portocale si grefuri, ananas si pepene – rosu si galben -, toate taiate felii), si sucuri: dozator cu suc de portocale si mere (ni se spusese ca merele sunt aproape singurele fructe “produse” in cantitate mare la nivel national, ca si in celelalte tari scandinave, de altfel), si – foarte important – aparat de facut suc de portocale natural. Asta intodeauna da un plus de calitate restaurantului/hotelului respectiv. O mentiune aparte merita pepenele: mai mult ca sigur ca epoca lor este ceva mai tarzie ca la noi sau ca in Spania, pentru ca aveau un gust extraordinar de bun. In Spania n-am mancat toata vara un pepene asa de dulce...

In fine, ca si concluzie, in toata saptamana respectiva, mic-dejunul de la Ascot se afla pe locul doi (la egalitate cu First Astorul din Norvegia), dupa Radisson-ul din Helsinki. Pentru mine mic-dejunul este foarte important in general, iar in delegatii mai mult poate decat oricand, pentru ca nu mereu am timp sa iau o gustare inainte de pranz, asa ca trebuie sa-mi “tina” pana la pranz. Nota zece pentru acest aspect.

Hotelul are patru restaurante, aflate in imediata vecinatate (trebuia sa iesi afara din hotel pentru a avea acces la ele): Reef N’Beef, cu specialitati australiane, Il Peccato, italienesc, Biscaya, spaniol si Evita, argentinian. De cele mai multe ori, obositi fiind, nu avem chef sa iesim in oras, si ramanem la restaurantul hotelului. Chiar daca nu-mi convine prea tare, mai ales cand nu au si ceva tipic din tara respectiva. Insa de data asta, dupa ce ma gandeam ca colegul ma ia cu forta la ala spaniol;), am mancat “afara”, desi am tras teapa oarecum (va povestesc in urmatoarele impresii).

De asemenea, Ascot-ul mai avea si un spa, situat aproape de intersectia cu bulevardul principal. Nu am fost interesati.

Am avut wifi gratuit, trebuia doar sa te loghezi pe pagina lor. La televizor nu m-am uitat deloc si nu stiu ce canale aveau (ma refer la cele straine).

Recomand cu mare caldura acest hotel. In afara de calitate, situarea lui in buricul targului ofera un avantaj extraordinar pentru ca sunteti aproape de marea majoritate a obiectivelor turistice din oras.


[fb]
---
Trimis de alinaro in 24.10.12 10:16:45
Validat / Publicat: 24.10.12 12:38:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2173 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinaro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Musai sa incep cu faza cu biciclistii care se uitau nedumeriti la noi. Pe buna dreptate... ;)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 735.00 DKK pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmaster77
    [24.10.12 11:12:07]
    »

    Denumirea oficiala pare a fi "Ascot Hotel", in concluzie rubrica introdusa de autor pt acest hotel a fost redenumita.

    alinaroAUTOR REVIEW
    [24.10.12 12:28:39]
    »

    @webmaster77: Ok, multumesc. Nu stiu daca a fost de vina calculatorul meu, insa am incarcat foarte foarte greu pozele. Nici nu-mi pot da seama daca am incarcat tot ce voiam. In caz ca vreuna e repetata, va rog frumos sa stergeti dublura. Multumesc.

    RoF*
    [24.10.12 15:38:27]
    »

    @alinaro: Frumos! Se pare ca deocamdata nu te-ai "ars" cu niciun hotel, la nordici: -)

    Da' cred ca baiatul care ti-a adus bagajul in camera merita sa-i dai ceva (zic si eu, care nu sunt de acord cu "datul" in stanga si-n drapta, pentru orice).

    alinaroAUTOR REVIEW
    [24.10.12 15:58:54]
    »

    @RoF: Nu, nu, din fericire nu am avut experiente neplacute nici acum zece ani, cand am fost prima data "in nord", nici de data asta.

    Cat despre bacsis, poate ai dreptate, mai ales ca-mi venea sa pup geamantanul. Insa mi l-a lasat repede pe pat si-a si tulit-o, si adevarul e ca nu are nimic de-a face "normalitatea" asta cu bagajierii marocani, de exemplu, care pur si simplu raman cu mana intinsa inainte sa plece din camera. Eu i-am zis un "thank youuuu" din toti rarunchii si din tot sufletelul, iar el mi-a zambit frumos si a si fugit. Nu cred c-a fost deceptionat, nu stiu, asa am simtit... Si adevarul e ca nici nu ma gandisem sa-i ofer ceva, iti spun sincer ;(

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    TraianS
    [24.10.12 18:01:27]
    »

    @Alina

    Sper ca nu dai vina pe mine ca nu ai dat bacsis bietului copil. Il am pe constiinta acuma...

    Sa vedem ce zice Wiki:

    Tips (drikkepenge, lit. "drinking money") are not required in Denmark since service charges are automatically added to the bill. Tipping for outstanding service is a matter of choice, but is not expected. [41]

    Sunt sigur ca acel "Thank yuoooo", a fost de ajuns si l-a facut sa uite de drikkepenge. Bine ca a plecat multumit

    alinaroAUTOR REVIEW
    [24.10.12 18:26:14]
    »

    @TraianS: Ei... Traian Traian... vezi cum citesti tu printre randuri? Mie mi-era jena sa-i zic colegei RoF ca din cauza ta nu i-am dat nimic, dar vad ca te prinzi imediat (just joking, of course).

    Stii... se schimba imediat perceptia in functie de unde te afli: la nord sau la sud. Adica, asa cum atunci cand merg la sud de stramtoare, par exemple, am maruntii pregatiti direct, adica merg mentalizata "pro bacsis", cand o iau spre tarile reci, merg asa de listinita in acest sens... Si nu ca n-ar merita un "plus" anumiti angajati, insa situatiile nu sunt deloc incomode cel putin.

    Oricum, esti tare cu cautatul informatiilor despre bacsis in fiecare tara. O sa-mi aduc aminte de explicatiile tale de fiecare data cand o sa fiu pusa in situatia de a (nu) da bacsis.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    RoF*
    [24.10.12 19:39:59]
    »

    @alinaro: Sunt convinsa ca tipul nu astepta nimic in afara multumirilor si ai mare dreptate in privinta diferentelor intre "nord" si "sud".

    @TraianS: E buna asta cu cautatul informatiilor despre bacsis, pe net; nu mi-a trecut prin minte, desi de obicei imi place sa am cat mai multe informatii despre locul in care merg.

    Pur si simplu ma enerveaza ideea de bacsis (de ce oare? a se vedea si etimologia cuvantului; -), afara de cazul cand o cer... uzantele.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, RoF*

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.4019889831543 sec
    ecranul dvs: 1 x 1