GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mănăstirea Înfricoşatei Judecăţi - Ioneşti (Argeș)
"Mănăstirea Înfricoşatei Judecăţi (Sfânta Treime) şi troiţa se află în comuna argeşană Buzoeşti, satul Ioneşti, la 7 km de oraşul Costeşti, pe şoseaua Costeşti – Roşiori. De la strada principală până la mănăstire mai sunt 2 km. Toţi şoferii care circulă pe această rută ştiu unde să-i lase pe turişti dacă li se spune că vor să ajungă "la Troiţă".
Mănăstirea este construită pe terenul bisericii parohiale din satul Ioneşti.
"Aproape de locul în care s-a construit mănăstirea, în anul 1707, a fost schitul cu obşte de călugări Butoiul, devenit mai apoi mănăstire.
Dupa secularizarea averilor mănăstireşti, Mănăstirea Butoiul şi-a încetat activitatea, şi fiind părăsită de călugări, cu timpul au dispărut atât biserica precum şi clădirile.
În anul 1998, unui credincios Ion Marin, zis de localnici nea Ion, i s-a arătat în vis Maica Domnului cerându-i să i se ridice o troiţă mare cu 3 turnuri. Ziua următoare, nea Ion a plecat pe câmp unde îşi avea pământul pentru a cerceta unde ar putea fi ridicată troiţa, dar în noaptea următoare Maica Domnului i s-a arătat din nou şi i-a spus să nu ridice troiţa în câmp, ci la Văduve vizavi de fântână. Nea Ion a dat zvon în sat şi cu contribuţia credincioşilor a ridicat troiţa pe locul indicat de Maica Domnului în vis.
În cele câteva case din jur care formează cătunul Prodăneşti sunt într-adevăr cinci văduve. Imediat după ce s-a construit troiţa, la sfinţirea sa în 8 iunie 1998 a apărut pe cer o cruce şi au început să vină numeroşi credincioşi.
Numărul credincioşilor fiind foarte mare în anumite zile, părintele Corneliu Popescu al parohiei Ioneşti, s-a gândit c-ar fi bine să se ridice o biserică mare în apropiere şi să reînvie viaţa monahală care se ducea aici la Mănăstireaa Butoiul. Astfel în anul 1999 s-a sfinţit locul şi cu ajutorul credincioşilor şi sponsorilor au turnat fundaţia unei mari biserici de tip catedrală şi s-au ridicat câteva chilii cu trei încăperi.
Construcţia bisericii a început cu ridicare Sfântului Altar, astfel ca la 21 noiembrie 2000, ziua Intrări în Biserica a Maicii Domnului, să se oficieze o slujbă mare cu 6 preoţi." (crestinortodox.ro/forum/s ... read.php?t=6513)
Mănăstirea este mai degrabă o catedrală.
Troiţa este locul în care au ajuns numeroşi oameni bolnavi ce credeau în Dumnezeu, s-au rugat pentru sănătatea lor şi a celorlalţi, şi mulţi dintre ei s-au vindecat de bolile de care sufereau.
Trimis de cris_dum in 07.01.13 00:11:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CĂLĂTORII prin MUNTENIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cris_dum); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@cris_dum
Te rugăm să ai in vedere ca Regulamentul AFA nu permite publicarea pe site a informaţiilor preluate din diverse surse de pe internet fără precizarea acestor surse şi marcarea corespunzătoare a textului respectiv (prin ghilimele, formatare diferită etc).
Pentru a povesti despre acest obiectiv cu propriile cuvinte, eventual pentru a delimita textul preluat si a preciza sursa, poti folosi linkul EDIT IMPRESII.
Te rog anunta printr-un ecou dupa ce ai editat textul, pentru a fi reevaluat de catre echipa de moderare.
Am urmat instrucţiunile date de dvs şi am corectat erorile pe care mi le-aţi precizat. Multumesc pentru informaţii.
Articolul - binevenit prin subiect, unul mai rar sau deloc abordat până acum pe acest sait - este publicat prin excepţie de la Regulament (care nu admite seturi de recomandări cu o contribuţia proprie atât de mică), tocmai datorită subiectului ales. Fără votul saitului (fărăr PMA std), însă. Va putea fi votat doar simbiolic (+/-1).
Mutat în rubrica " (Alte) Mănăstiri și biserici argeșene, #CĂLĂTORII prin MUNTENIA" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2024 Mănăstirea Glavacioc revăzută după 50 de ani — scris în 07.05.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Mănăstirea Valea Mănăstirii din Argeș — scris în 24.06.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Vacanță în Curtea de Argeș! — scris în 01.06.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Plimbare de o zi prin Bisericile Rupestre din Muscelul Argeșean — scris în 13.06.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Mănăstirea Antonești, o poveste tristă cu un final fericit — scris în 26.11.19 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2013 Manastirea Ioanicesti (Arges), inceput de mantuire — scris în 14.07.13 de Hai-hui din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2009 Mănăstirea Bascovele (Ursoaia, Arges) - ctitorie a Cantacuzinilor — scris în 11.08.15 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ