GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vreau să menționez de la bun început că alegerea acestei locații de cazare nu a fost a mea, ci a soțului meu. De astă dată el s-a ocupat singur de tot ceea ce a presupus deplasarea noastră la Dunăre. Știa că îmi doresc să vizitez toate orașele românești de la malul fluviului, Călărași fiind unul dintre cele 18 aflate pe lista mea.
Prin cadrul său natural, Complexul Albatros Podul 4 situat la 4 km de Călărași, la mică distanță de locul în care Dunărea își desprinde un braț - brațul Borcea - este mult mai atractiv decât oricare dintre locațiile de cazare din oraș mai ales acum, vara. Departe de aglomerație, la umbra arborilor falnici din luncă sau la soare, pe nisipul încins de la mal de apă, Complexul Albatros Podul 4 este o oază de liniște și de relaxare pentru oricine. Apropierea de orașul Călăraşi, dar și de granița cu Bulgaria (prin punctul de trecere Chiciu - Silistra) fac din Complexul Albatros Podul 4 o destinaţie potrivită pentru turiștii aflați în tranzit către alte destinații.
Ca de obicei, cu câteva zile înainte, telefonic, am făcut rezervarea unei camere - 140 lei/noapte cu mic dejun inclus. În ziua planificată, am ajuns la hotel aproape de seară, după ce am făcut o serie de vizite în oraș și prin împrejurimi. La intrare am fost șocată citind că: "Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu", înțelegând mai apoi de ce a fost nevoie de această avizare. Uși, ferestre, plafoane, lambriuri, balustrade, stâlpi de susținere, grinzi și tot felul de alte elemente de construcție sunt din lemn, dând interioarelor aspect de cabană.
Recepție
Recepția se află la etajul 1. Ca la orice hotel, recepția funcționează non-stop (check-in începând cu ora 14.00, check-out până la ora 12.00). După ce am completat fișa cu datele personale, am făcut plata cu cardul și am solicitat câteva informații suplimentare. Deși citiserăm pe internet că există posibilitatea închirierii de bărci pentru agrement conduse de personal autorizat (în intervalul orar 8.00-18.00), putându-se efectua trasee pe Canalul Dunării - Mănăstirea Dervent - Cetatea Păcuiul lui Soare sau alte destinaţii, la cerere, tot ceea ce ni s-a recomandat a fost plajă și plimbări prin pădure. Plimbări cu barca nu se fac.
Fotolii și canapele confortabile, un acvariu cu pești colorați, un șemineu cu trofeu de vânătoare, o masă rotundă făcută dintr-o roată de car, sunt doar câteva dintre elementele decorative pe care le-am observat în spațiul larg din fața recepției.
Cameră
Camera 102 care ne-a fost repartizată se află la același nivel cu recepția. Și aici există mult lemn. Mirosul de stătut ne-a izbit de cum am intrat, așa încât am deschis ferestrele și am pus și aerul condiționat în funcțiune. Încăperea pardosită cu gresie este mare, poate cea mai mare de care am avut parte în ultima vreme. Paturile confortabile și proaspăt primenite lângă care se află cele două noptiere, un mic birou cu scaun și lampă, o oglindă mare fixată în perete deasupra consolei televizorului, cuier, un dulap în care am găsit umerașe și două pilote, cam acesta este mobilierul camerei 102 de la Complex Albatros. Alte dotări: aer conditionat, telefon, frigider (nu minibar), TV cu 12 programe, conexiune gratuită la internet, seif pentru păstrarea obiectelor de valoare, suficiente prize.
Geamul care separă camera de balcon prezintă o fisură mare într-un colț și părea să nu fi fost curățat de mult. De asemenea, tot la negative, notez faptul că nici una dintre ușile noptirelor sau ale dulapului nu este reglată și nu se închide bine.
Baie
Baia este și ea largă, cu gresie și faianță. De cum deschizi ușa, în aer se simte un iz de canal de care nu scapi decât după o îndelungă aerisire. O chiuvetă mare fisurată în partea dreaptă, o oglindă cu etajeră, toaletă, bideu, cadă cu duș, toate cu banderola de "igienizat", calorifer, agățători pentru prosoape, suporturi pentru săpunuri, recipient cu săpun lichid la chiuvetă și la cadă… cam astea sunt dotările băii camerei 102.
Nu pot să nu menționez neplăcerea de la duș. Dușul este fixat în perete, sus, și stropește în toate părțile (inclusiv dincolo de cada care nu are perdeluță sau altă protecție). Nu ai posibilitatea de a interveni în vreun fel. Vasul de toaleta nu are dezinfectant și este montat nefiresc de sus. Pentru a trage apa te folosești de un capăt de sfoară care iese direct din perete. Cada prezintă urme de mucegai pe la colțuri, iar finisajele sunt făcute de mântuială. Și, ca și cum acolo a fost o mână de copil poznaș, bulinele albastre și roșii (care semnalizează apa rece și cea caldă) sunt puse invers.
Balcon
Și balconul a fost una dintre surprizele plăcute de la Complex Albatros. Închis, balconul este larg și oferă o frumoasă perspectivă spre curtea interioară umbrită de pini, plopi înalți și bătrâne sălcii pletoase. Două dintre ochiurile de geam (care se pot deschide) sunt dotate cu plase contra insectelor. Balconul cu dotările lui - o masă, două fotolii, două scaune, două pahare înfoliate în plastic, o scrumieră și câteva ghivece cu plante (cam anemice) - este un mare plus al acestei cazări.
Terasa
La parter, de ambele părți ale intrării, este o terasă generoasă. O încrengătură de grinzi de lemn și trunchiuri de copaci tăiați protejează spațiul de servire atât de ploi, cât și de soarele puternic. Există și sală de servire în interior, dar pentru că vremea a fost frumoasă, am optat pentru terasă ori de cite ori am luat masa la Complex Albatros. Citisem pe internet că în același complex mai există un restaurant - Laghetto - dar când am fost noi acolo l-am găsit dezafectat, cu lacăt pe ușă. Așezat pe o punte deasupra unui fir de apă, învăluit de vegetație specifică, Restaurant Laghetto ar fi fost pentru noi o alternativă, dar… n-a fost să fie.
Micul dejun inclus în prețul camerei a fost neașteptat de bogat și consistent. Este standard, cu doar două posibilități de alegere: ouă ochiuri sau omletă și ceai sau cafea. În rest, salam uscat, mușchi file, brânză, cașcaval, roșie, unt și gem, toate de foarte bună calitate. Pâinea se aduce prăjită. Cafeaua (cu lapte și zahăr separat) a fost, de asemenea, foarte bună.
Am înțeles că cei care sunt grăbiți sau nu obișnuiesc să ia micul dejun, pot opta pentru cazare fără mic dejun.
Pentru celelalte mese, consultând meniul, am remarcat că oferta este generoasă, dar cu prețuri măricele mai ales la ceva mai sofisticat. Noi ne-am mulțumit cu Pui surpriză (piept de pui cu ciuperci și cașcaval) - 14,50 lei/porția, Cartofi țărănești - 7 lei/porția, Salată asortată - 5,50 lei/porția și Bere Silva brună - 6 lei/sticla de 0,5 l.
Mesele lungi, de lemn, sunt pentru patru persoane. Există și câteva mese rotunde, pentru 6-8 persoane. Ospătarii sunt atenți, operativi și amabili. Un televizor mare asigură fondul sonor pe terasă.
Plaja Pod 4
La Complex Albatros sosește multă lume din Călărași, numai pentru plajă și baie în Borcea. Personal, apa mi s-a părut cam tulbure și neîmbietoare, dar nisipul… este ca la Mamaia. Plaja este mare (lungă și lată), cu nisip fin. Contra cost se pot lua șezlonguri și umbrele, dar poți sta și pe prosop, direct pe nisip. Un bar pe plajă oferă bere și răcoritoare, iar la restaurant, în afară de băuturi, poți comanda mici. Am văzut grătarul fumegând acolo, dar noi nu am servit nimic la restaurantul de pe plajă.
Tot pe plajă copiii se pot bucura de mai multe facilități pentru jocuri și sărituri. De asemenea nu trebuie să uit a menționa dușurile la care te poți curăța de nisip înainte de plecare.
Parcare
Complexul Albatros are o generoasă parcare privată, gratuită și păzită, supravegheată de camere video. Nu necesară o rezervare prealabilă, locuri sunt suficiente, dar cei mai matinali prind locuri la umbră, după dorință, mai aproape de plajă sau de hotel. Foarte important pentru automobiliști, în cadrul complexului este și o spălătorie auto.
Alte facilități la Complex Albatros
Chiar dacă nu am beneficiat de ele, pentru informarea generală, menționez că la Complex Albatros - la cerere - se poate servi micul dejun în cameră, se poate opta pentru serviciu zilnic de masaj, serviciu de spălătorie-călcătorie, transfer de la/la aeroport (contra cost), multiplicări de documente și fax, săli de conferinţă şi petreceri, room service.
Concluzii
Hotel Albatros este pentru mine un amalgam de DA și NU, astfel încât după ce am fost cazată acolo și l-am "gustat", nu mă simt în stare nici să-l recomand, dar nici să spun să nu mergeți acolo. Așezarea este foarte frumoasă, în liniștea unei păduri dese de la mal de apă, camera este largă, balconul nesperat de mare și de bine dotat, prosoapele și așternuturile de pat albe, impecabile, dar… uși la dulap și la noptiere care nu se închid cum trebuie, ferestre neșterse de multă vreme, o fisură în geam, o alta la chiuvetă, bulinele albastre și roșii (care semnalizează apa rece și cea caldă) puse invers, finisajele la baie făcute de mântuială, urmele de mucegai de la cadă, dușul fixat în perete, imposibil de manevrat în vreun fel, faptul că trebuie să stai aninat la WC, vasul fiind montat nefiresc de sus, sfoara - efectiv sfoară - de care trebuie să tragi apa… sunt prea multe. Și, toate astea la 140 lei/noapte.
Trimis de iulianic in 10.08.18 19:01:49
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLĂRAŞI.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.15742800 N, 27.31717800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster45: Da, poziționarea este OK!
@webmaster: Mulțumesc!
@iulianic: Dacă te gândești că în prețul de 140/noapte este inclus și micul dejun (20 lei/pers. - cam ăsta-i prețul peste tot), camera rămâne la prețul de 100 lei/noapte.
Nu-i o scuză, desigur, pentru minusurile la care te referi: cele cu dușul, vasul de WC cocoțat, cu sfoară la pârghia de tras apa și stropitul băii - fără perdeluță la cadă și, mai ales, geamul fisurat și neșters!
Că nu se închideau bine ușile mobilierului, este un inconvenient, dar nu major, părerea mea! Au echilibrat, cumva, cu balconul care arată foarte bine și cu lenjeria curată!
Notele date sunt edificatoare!
Am votat cu drag!
@doinafil: Nici unul dintre inconvenientele semnalate nu este major. Până la urmă, așa cum se prezentau ele, toate instalațiile din baie erau funcționale. Ceea ce vreau să subliniez este că ar fi necesară o revizie și o împrospătare pe ici pe colo. Nu pot crede că toate minusurile s-au adunat în camera noastră sau că a avut cineva ceva cu noi de ni le-a oferit pe toate, buchet. Dacă s-ar acționa puțin pe linia reparațiilor, hotelul ar avea numai de câștigat. Mi-a fost imposibil să trec peste aceste neajunsuri (așa cum sunt ele) pentru că – lăudând excesiv – vine altcineva în urma mea, constată că nu e totul roz pe acolo și mă acuză de părtinire, poate chiar de anumite legături cu patronii.
Mai ales pentru că nu mai există decât un articol despre acest hotel - articol foarte vechi, succinct și laudativ - am simțit nevoia să prezint lucrurile așa cum sunt acum, în 2018.
@iulianic: Cunosc destul de bine acest loc, l-am amintit și eu, în trecere, într-un articol, pentru că aici ne-am oprit și am mâncat de câteva ori la ieșirea sau intrarea în țară, în călătoriile noastre. Desigur, nu mă pot pronunța decât despre restaurant, care mi se pare punctul forte al acestei locații (plus plaja din spate, dar neinteresantă pentru noi). De fiecare dată am mâncat bine, iar serviciul a fost prompt și eficient. Îmi vine să zâmbesc amintindu-mi de prima experiență: veneam din Bulgaria și ne-am oprit să mâncăm, fiecare având chef de orice, dar nu de pește. Ce crezi că am mâncat până la urmă? Saramură de crap, la recomandarea unui ospătar "din generația veche", de un profesionalism desăvârșit, care așa de frumos a știut să-și laude marfa, că ne-a convins pe toți! Și n-am regretat deloc!
@crismis: Cei de la Complex turistic Albatros stau bine și acum la capitolul mâncare. Nu am văzut nici un ospătar din generația veche. Toți erau din generația mai nouă, atenți, operativi. Contrar tuturor celorlalte cazuri, la această deplasare la Dunăre (Borcea după cum m-a corectat un tip de la Căpitănia Călărași) nu am consumat pește. Îmi place peștele bine făcut, dar, de astă dată, nu știu de ce, am preferat Pui surpriză. Poate pentru că nu știam ce înseamnă. Am descoperit – piept de pui fript, cu ciuperci și cașcaval pe deasupra. Garnitura… după preferință.
De astă dată noi nu am ieșit din țară. Scopul călătoriei noastre a fost vizitarea orașului Călărași, încă unul din cele 18 orașe românești de la Dunăre. Am fost însă la Chiciu și am asistat la sosirea și la plecarea unui bac, cu toată operațiunea de debarcare - îmbarcare. Lucrările de amenajare a spațiului de așteptare pe mal sunt promițătoare. Sper că se vor termina în vara aceasta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)