ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.08.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
1 AD. + 1 COPII -- v: 7

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Acvariul din Constanta sau “Cine se balaceste toata viata in apa?“

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Acvariul din Constanta este alt obiectiv de la malul Marii Negre vizitat si ras-vizitat de mine si ai mei. Este deschis la 1 Mai 1958 si este primul acvariu public din Romania.

Carui copil nu ii plac pestii si acvariile? Credeti cumva ca ajungeam anual la Constanta si nu veneam sa-i salut pe prietenii care se balacesc toata viata lor in apa?

Unde? Cand?

Copii, adulti, care vreti sa ii vedeti, indreptati-va pasii la adresa: Complexul Muzeal de Științe ale Naturii CMSN) Constanța, Bulevardul Regina Elisabeta 1, Constanța 900733, Romania.

Din CMSN mai fac parte si Delfinariul, planetariul si mini zoologica de langa acestea, situate pe Bd Mamaia si de care am scris cate ceva aici mai demult vezi impresii

Sa ajungeti acolo intre 9:30 si 19:30 ca sa puteti intra, altfel retineti locul si reveniti. Trebuie sa achitati 20 lei per adult, 5 lei pentru copii peste 7 ani, gratis copii mai mici. In mod normal alocati pana in 30 minute vizitei, dar cu siguranta nu va da nimeni afara daca vreti sa stati cu orele.

Acvariul este amplasat pe faleza de langa port, fata in fata cu Cazinoul. De fapt este un fost restaurant anexa a Cazinoului, daca nu stiati!

Ah, saracul Cazino! Au! Au! Au! Ati mai auzit de vreun cazinou sarac? Exista in Romania, din pacate si cu lacrimi in cuvinte….

Prin acvariu

Vizitarea acvariului urmeaza ideea de sens unic. Asta daca luam in considerare ca se intra printr-o parte si se iese prin alta, diametral opusa, situata 50 metri mai incolo (mai putin la ultima vizita cand se iesea pe unde se intra, dar cred ca era o situatie pasagera).

Asta este un indiciu ca acvariul nu ocupa o suprafata mare, mai ales daca il comparati cu ceea ce multi ati vazut prin alte tari. Nici tehnologizat nu arata ca pe alte meleaguri, a ramas destul de ancorat in timpurile cu stema pe tricolor.

In interior nu trebuie sa circului in sens unic ci poti sa te invartesti si in loc daca vrei.

Destul de micutul acvariu isi propune sa prezinte ce altceva … fauna si flora acvatica. Muzeul are trei sectii (asta am gasit pe net, la fata locului nu am realizat): Marina, Dulcicola si Pesti Exotici.

Din Sectia Marina, catre iesire dar si in bazinul central veti intalni pestii din mari, intre care nu ii puteti ignora pe aceia cu “creasta pe spate”. Sturioni, cega, nisetru, morun (unii parca disparusera sau nu i-am mai vazut la ultima vizita). Acestia sunt valorosi pentru carnea și icrele lor si se balacesc in Marea Neagra.

Sectia Dulcicola include animale marine de apa dulce care se balacesc in baltile si lacurile cu apa dulce de pe langa Dunare. Pentru cunoscatorii cu si fara undita saluati crapul, carasul, rosioara, somnul.

Sectia Pesti Exotici este cea mai atractiva din acest muzeu. In acvarii mici insirate pe circumferinta interioara a spatiului muzeal vezi cum inoata, se odihnesc, mananca, se ascund pesti si reptile exotice din America, Africa si Asia. Dupa numele lor le spune piranha cel feroce (atributul e bonus de la mine), pestele cutit, anemone, pestele inger, pisica, calutii de mare, pestele leu, xifo, majoritatea viu colorati.

Cat priveste punerea in valoare a modului de iluminare si a informatiei despre cele vazute mai avem de invatat de pe la altii.

Treceti si pe aici si sa-mi spuneti care este favoritul Dvs. Nu neaparat din farfurie! Pe curand! Numai de bine!

Rog inserare videoclip

https://www.youtube.com/watch?v=dushr1teF9g.

Multumesc

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 09.08.18 16:15:25
Validat / Publicat: 09.08.18 17:35:03

VIZUALIZĂRI: 2089 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 pesti exotici la Acvariul Constanta
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61700 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[09.08.18 17:34:19]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmasterX
[09.08.18 17:38:03]
»

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

webmaster
[09.08.18 18:00:15]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[09.08.18 18:54:25]
»

@webmaster: multumesc

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[09.08.18 18:57:51]
»

@webmasterX:

Este acolo unde este scris cu albastru pe harta interactiva. E drept ca se coboara de la marcajul rosu pe scari catre cel albastru. Poti sa lasi si asa

Zoazore
[09.08.18 20:48:40]
»

@Dan&Ema: Sirenuța din P06 îmi place mie cel mai mult!

krisstinna
[09.08.18 21:40:53]
»

@Dan&Ema: Eram tinerică atunci când am vizitat locul cu pesti

a ramas destul de ancorat in timpurile cu stema pe tricolor

- din păcate pentru noi, investițiile pe litoral sunt minore, bine că avem cluburi cu botox și silicoane, manele și boxe pe plajă, măcar avem și noi ceva la modă

Hai că mai avem și vreo doi palmieri

Mi-a plăcut descrierea ta, mă bucur că v-ați simțit bine in vacanță!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[09.08.18 22:36:35]
»

@Zoazore:

Si mie! Multumim! ????

Mihai18
[09.08.18 22:40:27]
»

Bună seara.

Dragă coleg, ai darul de a provoca cititorii să scrie ecouri.

Așadar, despre acvarii și acvaristică care uneori este contagioasă. Eu am fost unul contaminat. Un vecin, plecând la mare mi-a adus în casă un acvariu cu câțiva pești. O precizare. Peștii de acvariu sunt

- vivipari, cei care nasc pui vii.

- ovipari- pești care se înmulțesc prin icre.

Peștii musafiri erau vivipari și una a născut peștișori mici, care erau o hrană vie excelentă pentru ceilalți. Ca să nu fie mâncați de mici, ști vorba „peștele mare înghite pe cel mic” am cumpărat un acvariu și i-am separat. Treptat și aceștia se înmulțeau și odată cu ei și acvariile în casă. Ce să mai, devenisem acvarist, dar un acvarist adevărat este acela care reușește să înmulțească peștii ovipari (prin icre), care este foarte greu dar am reușit și numărul avcariilor din apartament să înmulțit la cub. Peștișorii creșteau și erau prea deși în acvariu și atunci mai înfințam unul. Soția era disperată, certuri în casă, etc. Ce să mai, boală curată.

Ști cine m-a vindecat? Cutremurul din 1984 când mi-a făcut zob acvariile și în apartament dezastru. Acesta a fost sfârșitul.

NB. Un acvariu este frumos doar să-l privești și atât.

PS. Nu am uitat despre fotografiile cu autoservirea Siretul de La butoaie. Am fotografiile pe manșetă, dar aceasta, de mâine încolo.

Cu bine.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[09.08.18 22:40:39]
»

@krisstinna:

Kristinna, multumim de ecou! ????

Ne-am simtit foarte foarte bine in aceasta minivacanta. Poate am incercat mai mult ca alte dati sa vad partea plina a paharului.

Totusi senzatia e ca nu am facut un efort foarte mare si chiar abfost foarte bine. Sau...

Oricum e fain sa vezi pestisorii colorati cum se balacesc toata viata in apa! ????

Numai ganduri de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[09.08.18 22:45:36]
»

@Mihai18:

Daca provoc scrierea de ecouri nu pot decat sa ma bucur. Daca sunt si pozitive. Inca o data. Daca sunt si pasionale, inca o data. Daca sunt si spumoase, iar o data! ????????????????

Cand eram in liceu, aveam multi colegi cu acvarii. Pe mine nu m-a prins microbul asta.

Imi place sa ii privesc. Ii apreciez mult pe cei care se ocupa de pestisori. Asa cum trebuie.

Numai ganduri bune de la mine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianbogdan
[10.08.18 02:54:08]
»

P6 cea mai reusita poza!!!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[10.08.18 07:14:37]
»

@adrianbogdan: Multumim, Roxana! ????

elviramvio
[10.08.18 07:58:03]
»

@Dan&Ema:

Superbe poze!

elviramvio
[10.08.18 08:03:53]
»

@Mihai18:

Cunosc pasiunea dar şi durerea deţinătorului ????

Am avut unul cât o cadă mică de baie inclus într-un mobilier cât un birou mare, deci vă închipuiţi ce muncă era la curăţat! Era spectaculos, eram veşnic cu ochiii pe el, era mare aşa că pisica doar mieuna a pagubă ???? Acum n-aş mai ţine aşa ceva decât dacă vine cineva să-l cureţe!

tata123 🔱
[10.08.18 09:12:50]
»

@Dan&Ema: Pe la Acvariul din Constanța nu am mai trecut de mai mult de un deceniu, deși am parcurs faleza Cazinoului de mai multe ori în acești ultimi ani. Este un obiectiv turistic strategic așezat în drumul plimbăreților și punct de maxim interes în zilele înnourate.

Este interesantă și istoria clădirii construită în 1923 de același arhitect care a ridicat într-un final Cazinoul: Daniel Renard. priviți fotografia din linkul următor: adevarul.ro/locale/consta ... a66377e189.html. Muzica militară cântă pe terasa restaurantului, turiștii ocupă toate mesele de afară, pe clădire vedem diverse înscrisuri: „Bufet rece”, „Hala de bere”, „Bodegă”. Este locul unde unde ... se servește bufet rece, mâncări la minut și grătare cu renumiți mititei, fleici, vrăbioare, mușchi. De asemenea, se gătește la orice oră diferite specii de pește proaspăt.

Încă din anii '30 presa vremii și Liga Navală Română solicitau înființarea unui acvariu în clădirea restaurantului. Lucru care avea să se aprobe abia după anul 1950 când clădirea este restaurată și amenajată pentru a găzdui Acvariul.

Acvariul poartă numele profesorului Ioan Borcea, zoolog și aprig cercetător al faunei Mării Negre, fondatorul oceanografiei românești și întemeiator al Stațiunii de Cercetări maritime de la Agigea.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[10.08.18 12:46:06]
»

@tata123:

Excelente completari! ????????????

Multumesc!

Numai de bine! ????

doinafil
[10.08.18 13:43:09]
»

@Dan&Ema: N-am vizitat niciodată „acvariul” constănțean, spre nenorocul meu! (nici „delfinariu”, nici „planetariul” și nici „minizoologica”).

Datorită ție aflu și eu că acesta a fost odată restaurantul „Cazinoului” care azi „plânge” și nu-l aude nimeni!

Ce mi-ar place și mie azi o bălăceală -nu în acvariu! -, dacă s-ar putea în mare, sau chiar într-un lac mai aproape de București!

Am votat cu drag!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[10.08.18 14:01:58]
»

@doinafil:

Multumesc Doina de ecou!

Acum se incinge vremea si la noi asa ca este binevenita o balaceala.

Cel mai dureros este ca am ajuns sa plangem de starea cazinoului.

Nu inteleg ce se doreste pana la ce grad de ruinizare sa fie lasat sa ajunga.

Acum cativa ani era posibila vizitarea ruinelor Cazinoului, iar atunci cand am putut intra in interior, durerea a fost si mai mare.

Dar sa ne balacim, ca e vara! Numai de bine! ☀️

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.10.18 19:52:43]
»

@Dan&Ema: În căutările mele pe AFA am găsit și acest articol nevotat de mine și care aduce informații interesante și utile mai ales celor care nu au fost încă acolo.

E atât de multă vreme de când am fost eu acolo... Aveam numai 9 ani, abia terminasem casa a II-a și am fost trimisă în Tabăra de Pionieri și Școlari - Năvodari. De acolo am fost duși – în grup organizat – la Constanța unde am vizitat Portul și Acvariul. Despre Acvariu nu-mi mai amintesc mare lucru, de altfel ce altceva poate reține un copil de 9 ani decât că acolo sunt pești frumoși? Mult mai târziu am vizitat Centrul Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea, foarte modern, unde există și un frumos acvariu.

Sper că într-un viitor apropiat - mai înainte de a se împlini 60 de ani de când am fost acolo - să ajung din nou la Acvariul din Constanța.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[02.10.18 20:25:14]
»

@iulianic:

Sa se implineasca! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Dan&Ema, doinafil, elviramvio, iulianic, Mihai18, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂAcvariul din Constanța:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06798791885376 sec
    ecranul dvs: 1 x 1