- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
La pas prin Bucureşti / BUCUREȘTI
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 166 din care: 6 VECHI (DE ARHIVAT) [+] 22 ARHIVATE
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.37
- GRAD RECOMANDARE: 97.50%
- INFO ON WEB: N/A
La pas prin Bucureşti / BUCUREȘTI - impresii și recomandări [pag 6 / 12]
[166] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2017
- trimis de: cristina47* SENATOR, din [Bucureşti] — în 21.03.17
Prin sectorul 2
Ce s-o fi intamplat cu bustul lui Nottara, de pe Bulevardul Dacia? Nu mai e! Vis-à-vis, prietenoasa pisica, de langa casa scriitorului Barbu Brezianu, in Piata Spaniei, nu avea intrebari existentiale! A coborat de la geam ca s-o mangai. Mai incolo, in Parcul Ioanid, am mirosit primele flori ale acestei primaveri. Dar nu stiu ce erau. Liliac cu forma de cuisoare...Parcul Ioanid, nu se mai numeste Voicu. M-am uitat cu atentie. Pai, mai bine asa. Si-a recapatat numele si demnitatea. [...] — vezi review [+12 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2017
- trimis de: elviramvio AUGUSTUS, din [jud. Ilfov] — în 03.03.17
Poveștile șoselei Kiseleff (II)
"Un fir de păr stă-ntre Adevăr și Fals Iar tu, la mijloc, pururi în balans! " Omar Kayam Șoseaua Kiseleff este o zonă deosebit de frumoasă dar și foarte interesantă prin istoria ei, prin oamenii care au locuit-o de la început și până după 1989, are un trecut și un farmec care, din păcate, se pierd voit sau altfel spus, ne ucidem singuri moștenirea. În plimbarea mea pe șoseaua Kiseleff, după ce am ieșit din actuala curte a bisericii Mavrogheni am poposit un pic să admir [...] — vezi review [+41 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2017
- trimis de: elviramvio AUGUSTUS, din [jud. Ilfov] — în 28.02.17
Poveștile șoselei Kiseleff (I)
În ultima vreme am pierdut ceva timp pe Booking.com pentru a-mi rezerva cazările vacanței mari de anul acesta dar și mai mult timp căutând sa-mi stabilesc obiectivele pe care vrem să le vedem prin alte țări europene. Dar nu de puține ori în acest timp m-am întrebat dacă și acasă, în țară, noi românii știm atât de bine istoriile sau cum arată zonele pe care turiștii străini vin special să le vadă. Așa că ieri, fiind o frumoasă zi de primăvară pe care trebuia să o [...] — vezi review [+36 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2017
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 25.02.17
Pe peronul Gării de Nord
Omagiu îngerilor, useriţele din Afa De când n-aţi mai fost în Gara de Nord? Majoritatea userilor vor răspunde ˝de zeci de ani˝ cu excepţia îngerilor din AFA, useriţele Krisstina, Zoazore, Mishu, Adrianbogdan, Diana 2015, Anilu, Roth, Elviramio, Aurici, Amero, Teona (îmi cer iertare dacă am omis pe cineva dar tot înger este), care la trei săptămâni o conduc şi o întâmpină pe Maria, - sufletul şi exemplul acestui sait. Rog citiţi vezi impresii. Nu-mi pot găsi cuvinte [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2017
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 22.01.17
Pe calea Dorobanţi am păşit de mai mult de 20000 de ori
M-am simtit datoare să scriu câteva cuvinte despre Calea Dorobanţi, una din cele mai cunoscute dar şi exclusiviste artere din Bucureşti pentru că am păşit pe ea de mai mult de douăzeci mii de ori. Cum aşa? Am lucrat neîntrerupt mai bine de 35 de ani într-un institut de proiectare a cărui clădire se afla pe o străduţă perpendiculară pe Calea Dorobanţi. Socotiţi şi voi 35 de ani ori cca 280-290 zile/an, dus şi întors. Ţin minte că de regulă veneam pe scara unui autobuz [...] — vezi review [+40 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: DECEMBRIE, 2016
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 22.12.16
Glasul roților de tren - Gările Bucureștiului
Program de arhitectură cu totul nou, care transpune la nivelul obiectului construit toate tensiunile generate de calea ferată pe palierul teritorial și urban, gara este noua poartă a orașului. Natura ei este fundamental contradictorie deoarece gara este, în același timp, centrală și periferică, industrială și civică, în oraș și în afara lui, banală și magică, progresistă și istoricistă. Ea unifică și separă cu aceeași putere – scrie Toader Popescu în 2014 într-o [...] — vezi review [+25 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2016
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Cluj-Napoca] — în 26.10.16
De Ziua Armatei la Cercul Militar National
Situare Palatul Cercului Militar National este o cladire de referinta din peisajul bucurestean. Chiar daca nu multa lume a avut ocazia sa il viziteze, mai toata lumea cunoaste aceasta constructie si aspectul ei exterior. Am putea spune si ca este un reper bucurestean, atingerea altor obiective sau adrese din zona se pot face avand ca reper Cercul Militar National. Daca este sa consideram arterele mai importante la intersectia carora se situeaza Cercul Militar national ar trebui sa numim [...] — vezi review [+48 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2016
- trimis de: cristina47* SENATOR, din [Bucureşti] — în 25.10.16
Teatrul National: Poftiti in culise!
In zilele de luni, nu se organizeaza spectacole. Este ziua libera a actorilor, insa noi am fost ieri la teatru. La Teatrul National "Ion Luca Caragiale" din Bucuresti. Aflasem ca se organizeaza vizite ghidate si tot imi ziceam sa ma duc si eu, mai ales ca cine mi-a povestit prima data, acum vreo doi ani, avea numai cuvinte de lauda. Astazi, a venit si randul meu. Tururile ghidate au inceput in 2013, primul tur avand loc de ziua maestrului Radu Beligan. Credeam ca in fiecare zi este [...] — vezi review [+28 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2016
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 21.10.16
Conacul Golescu-Grant – istoria unui cartier
Fiecare cartier din București ascunde o istorie, mai veche sau mai nouă, fiecare așezare ori mahala s-a concentrat în jurul unui punct, fie el religios (mănăstire sau biserică), administrativ (cetate, centru de conducere) sau rezidențial (palat, conac). Așa s-a întâmplat și în cazul cartierului Grant, apărut pe fosta moșie a boierilor Golescu. Palatul Belvedere (Conacul Golescu-Grant). În anul 2012 această construcție impunătoare, cunoscută în vremea sa și drept „Casa [...] — vezi review [+32 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2016
- trimis de: mishu APOLLO, din [Bucuresti] — în 13.09.16
Cu bastonul prin Bucuresti - Calea Rahovei si o parte din trecutul ei
Cautand una alta pe net o informatie mi-a atras atentia, eram invitati la editia a 7-a a proiectului de trasee culturale pietonale “ Cu bastonul prin Bucuresti” organizat in perioada 7 august – 11 septembrie, cu plecare in fiecare duminica la ora 18.00 din fata Bisericii Domnita Balasa, pe traseul strazile Sfintii Apostoli – Palatul de Justitie – Gheorghe Danielopol – Apolodor –Vanatori- Bulevardul Unirii – Mitropolit Antim Ivireanu – Gladiolelor – George Georgescu. Urma sa [...] — vezi review [+45 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 05.12.17
Regele Mihai I al României – „Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru”
Azi, 5 decembrie 2017, s-a stins ultimul Rege al României. O filă din istoria modernă și contemporană a țării noastre s-a încheiat prin dispariția lui Mihai I. Cartea de istorie regală s-a deschis în 1866 cu venirea lui Carol I, o pagină sângeroasă s-a scris în timpul Războiului de Independență, încheiat cu obținerea Independenței de Stat a României, în 1881 țara noastră devine Regat, în 1918 apare o filă de aur: Marea Unire. Evenimentele istorice s-au succedat cu [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: elviramvio AUGUSTUS, din [jud. Ilfov] — în 05.08.16
Kretzulescu, o biserică, un palat, o familie
Având ceva drumuri obligatorii prin zona Pieții Palatului, m-am oprit de mai multe ori în ultima lună să revizitez câteva locuri unde n-am mai intrat de trei ani, de când tatăl meu ce locuia pe aproape, s-a mutat la o altă adresă, ultima. Așa am revăzut Biserica Kretzulescu dar și palatul de pe Știrbei și mi-am reîmprospătat cunoștințele despre o veche și mare familie românească, Kretzulescu sau Crețulescu, ctitori de biserici, politicieni de seamă sau deschizători de [...] — vezi review [+28 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2016
- trimis de: elviramvio AUGUSTUS, din [jud. Ilfov] — în 09.08.16
Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif
Despre Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din București cred că nu este aproape nimeni să nu fi auzit, numele ei fiind legat de vizita din 1999 a Papei Paul al II-lea, de urâtele și lungile procese legate de mega-construcția din apropriere unde biserica a fost fața publică a scandalului dar și de concertele dese de orgă de aici și recent ceremoniile religioase în memoria reginei Ana. Am intrat de curând în catedrală într-o zi când nu se ținea slujbă și am avut parte și [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2016
- trimis de: liviu49 SENATOR, din [Brăneşti [IF]] — în 15.06.16
Pe urmele lui Eminescu
Daca mai era cineva care nu stie, astazi 15 iunie comemoram trecerea in lumea viselor a celui mai mare poet roman, pentru ca nu numai pentru mine, Eminescu nu a murit. De murit murim noi, oamenii obisnuiti, unii mai veseli, altii mai seriosi. Un geniu ca Mihai Eminescu nu moare, el se muta intr-o alta lume, de unde ne vegheaza si poate ne si cearta. De scris si de vorbit despre genialitatea lui Eminescu au vorbit si scris foarte multi. Rostul meu cu aceste randuri este sa incerc sa va port prin [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2016
- trimis de: zlatna AUGUSTUS, din [Râmnicu Vâlcea] — în 07.10.16
Prin centrul vechi al Bucurestiului
Când am fost în luna mai în Bucureşti şi am vizitat Mănăstirea Stravopoleus din Centrul Vechi, am vizitat şi alte locaţii din Centrul Vechi al capitalei. Nu se compară cu centrele vechi ale altor capitale europene pe care am avut ocazia să le vizităm (Budapesta, Praga, Viena) dar ne-a plăcut. Intrarea în Centrul Vechi am făcut-o din partea cu Parcul Unirii, iar primul obiectiv care ne-a apărut în faţă a fost Hanu’ lui Manuc. Acesta a fost construit în anul 1808 de către [...] — vezi review [+35 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
+ 22 impresii arhivate