Harta UZBEKISTAN / ASIA - ALTE LOCURI - hoteluri, cazări, atracții turistice, locuri de vizitat în zonă
Hărțile interactive AFA NU SUNT accesibile NElogat
- Aveți cont pe AFA? — autentificați-vă: sus, pe meniul albastru, click pe VIZITATOR
- NU aveți cont la noi? — vă puteți crea unul aici: CONT NOU
OBIECTIVE pe hartă [dacă nu se văd toate, micșorați scara]
IMPRESII recent adăugate UZBEKISTAN / ASIA - ALTE LOCURI
Khurjin Boutique Hotel
Cazarea în Buhara, la fel ca toate celelalte, a fost propusă de Nilufar și acceptată de noi. Inițial am avut oarece rețineri, pentru că distanța până la Poyi Kalon, cea mai frumoasă piață a Buharei, este de peste un kilometru; voiam să ne prindă noaptea acolo și nu știam nimic, la acea vreme, dacă orașele uzbece sunt sau nu safe, ne era teamă să nu găsim după vreun colț canibali sau așa ceva :). Ne-a convins scorul mare al hotelului de pe toate platformele de [...] — citește
Buhara: cișmea, havuz, hamam
Povesteam aici amfostacolo.ro/goto_impr_ ... 7692&eid=760934 că am avut probleme cu apa la hotelul din Buhara. De fapt, istoria acestui oraș înseamnă o permanentă luptă cu nevoia de apă într-un loc aflat în inima deșertului.
Dacă priviți o hartă veți observa, între Samarkand și Turkmenabat (în Turkmenistan) un arc verde într-o mare de galben. Este valea râului Zerafșan, care izvorăște din vestul Munților Pamir, străbate Uzbekistanul de la est către centru și se [...] — citește
Pe unde am mâncat în Samarkand
Deși mâncarea națională a uzbecilor este plovul, atunci când te afli în Samarkand vorbești mai întâi despre... pâine. Am descoperit asta încă din prima zi, plimbându-ne pe străzile orașului: multe brutării, multe puncte de vânzare. Pentru localnici e limpede: nu există nimic mai gustos decât pâinea de Samarkand!
Se coace într-un cuptor special, numit tandyr, după rețete vechi de milenii. Cică poate fi mâncată vreme de trei ani după ce a fost fabricată: este destul [...] — citește
Diplomat Premium Hotel
Acum un an mi-am abandonat cititorii, care așteptau nerăbdători noi și noi episoade ale pățaniilor noatre prin magicul Uzbekistan, după chiar ultima seară petrecută în Samarkand vezi impresii. Am reluat acum puțin timp istorisirile, spunând câte ceva despre mâncarea națională a uzbecilor, plovul vezi impresii. Îmi propun să fac trecerea de la Samarkand către Tașkent, nu înainte însă de a recomanda hotelul foarte fain care ne-a găzduit două nopți în orașul lui Timur [...] — citește
Besh Qozon Plov Center
În zece zile de Uzbekistan am mâncat plov de patru ori, câte o dată în fiecare dintre orașele prin care am trecut. Au fost patru rețete diferite, aproape că se poate spune că nu am comandat de două ori același lucru. În Hiva a fost un fel de pilaf turcesc, în timp ce în Tașkent orezul înota în grăsime de oaie, ceva tare greu de digerat. Cel mai bun a fost cel din Buhara (restaurantul se numea The Plov, foarte foarte fain!), urmat de cel din Samarkand. Cu toate astea, am să [...] — citește
Vezi toate reviews-urile de la UZBEKISTAN
#G#G