ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.03.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 16.01.12
STATUS: PRETOR
LUNA
DEC-2016
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pasteis de Belem - locul unde pasteis de Belem au prins viata=curcubeu în cerul gurii

TIPĂREȘTE URM de aici

După ce am vizitat Mănăstirea Jeronimos despre care am avorbit deja, am decis că este timpul pentru o scurtă pauză şi era clar că dacă am ajuns în Belem nu pot rata Pateis de Belem.

Îmi notasem clar de acasă ca trebuie să încerc pasteis de nata care sunt nişte tarte din ou şi unde o puteam face mai bine decât în locul unde au prins „viaţă”?

Era coada şi era o coadă imensă. Dar eu nu mi-am dat seama că toată lumea stă la coadă pentru a cumpăra Pasteis de Belem. Eu am crezut că aşteaptă pentru a intra în mica patiserie. Aşa că am trecut în fata şi m-am pus la coada unde scria „Take Away”. Mi-a părut rău şi inca regret că am sărit peste rând, dar oamenii civilizaţi nu au urlat după mine că mă bag în faţă (eu de obicei nu fac astfel de gesturi) !!!

Oricum, servirea se făcea rapid, într-o parte se plătea şi în cealaltă se dădeau produsele comandate. Eu deja salivam când îi vedeam pe toţi ieşind cu plasele.

O bucată costa 1.05 euro, 6 bucăţi costa 6.30 euro şi 50 de bucăţi 52.50 euro.

Noi am comandat 6 bucăţi, nu eram sigură că o să îmi placă.

Abia am aşteptat să iau punga în mână şi să plec de acolo. Am mers în parcul de vis a vis de mănăstire, în Jardim de Belém, unde, cu sufletul la gură am aşteptat să gust din celebrele Pasteis de Nata. Şi oau, curcubeu în cerul gurii, o explozie de arome... şi mama mia ce mi-au plăcut.

Acum fără să exagerez, chiar este un produs deosebit. În punga am găsit şi nişte pliculeţe iar eu am crezut că sunt şerveţele umede când de fapt era zahăr pudră.

Bineînţeles că au apărut şi pescăruşii cerşetori care se uitau fix la mine când muşcam din pasteis de belem. Le-am dat şi lor nişte firimituri că mi-a fost milă de ei...

M-am tot întrebat de ce este atât de celebra aceasta patiserie şi de ce este coadă permanentă? Am aflat câteva lucruri interesante, pe care doresc să vi le împărtăşesc:

1. Patiseria Belém şi-a început activitatea în 1837 și rețeta rămâne exact la fel până în ziua de azi.

La începutul secolului al 19-lea, în Belém, chiar lângă Mănăstirea Jerónimos, a existat o rafinărie de trestie de zahăr conectată la un mic magazin. Din cauza revoluției liberale din 1820 şi toți muncitorii și clericii au fost dați afară. Într-o încercare de a supraviețui, cineva de la Mănăstire a început să vândă produse de patiserie dulci într-un magazin mic, care a devenit repede cunoscut sub numele de "pasteis de Belém". Având în vedere locația în care au fost vândute, este vorba de actualul loc unde se afla Pasteis de Belem iar rețeta rămâne exact la fel până în ziua de azi.

2. Produsele vândute de Pasteis de Belem sunt coapte în „camera secretă”

Pastéis de Belém sunt coapte în Oficina do Segredo, camera secretă dacă îi pot spune aşa şi este clar de unde provine acest nume. Reţeta nu este disponibilă oricui, este brevetatăşi maestrul cofetar semnează un acord de confidențialitate, angajându-se să nu dezvăluie modul în care cele mai renumite produse de patiserie din țară sunt făcute.

Aici începe magia. Cu ușa închisă complet, maeştri patiseri se apuca să facă aluatul şi crema. Procesul trece prin diferite faze și camere, unde nimic nu poate fi neglijat. În primul rând, atât produsul de patiserie cât şi crema au nevoie de odihnă - primul între opt-zece ore, pentru că făina să se așeze, iar crema poate fi folosită mai devreme, dar numai la temperaturi specifice.

În această „fabrică” totul se face manual. Incredibil, câtă muncă!

3. Tartele cu cremă (pasteis de nata) şi tartele Belem (pasteis de Belem) nu sunt la fel

În ciuda faptului că "pasteis de nata" există peste tot în țară și că există versiuni ale acestor dulciuri în aproape fiecare oraş din Portugalia, tartele Belem (pasteis de Belem) există doar în Belém și rețeta secretă garantează o unică și de neuitat experiență culinară. Mulţi oameni confunda cele două produse de patiserie. Ok, ele sunt similare dar nu sunt la fel!

4. În fiecare zi, aproximativ 20.000 de produse de patiserie sunt fabricate și vândute.

Nu este o coincidență faptul că aceste produse de patiserie sunt atât de faimoase. Turişti şi localnici, toţi merg să cumpere Pasteis de Belem şi se estimează că în fiecare zi 20.000 de pasteis de Belem sunt vândute iar în weekend, acest număr se poate dubla.

Sincer, şi eu dacă aş locui acolo aş merge din orice capăt al Lisabonei să cumpăr Pasteis de Belem, atât de bune sunt. Cum să rezist la o asemenea delicateţe portugheză?

5. O mireasă care mănâncă un produs de patiserie nu îşi va da niciodată verigheta jos de pe deget.

Un proverb portughez vechi spune că " O mireasă care mănâncă un produs de patiserie nu îşi va da niciodată verigheta jos de pe deget” și de aceea puteţi întâlni acolo des cupluri de tineri căsătoriți, îmbrăcați ca mire și mireasă.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de GabrielaG in 28.03.17 14:04:53
Validat / Publicat: 28.03.17 16:29:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORTUGALIA.

VIZUALIZĂRI: 2603 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Pofta buna! Sper sa nu va fi facut pofta prea tare...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27650 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.03.17 16:29:37]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Lisabona?, LISABONA [oraş]" (deja existentă pe sait)

Radu Tudoran
[28.03.17 22:36:41]
»

Tocmai exersez portugheza dupa un curs audio. Si tot aud despre "pasteis de nata". Asa ca aveam de gand sa fac o experienta culinara. Acum stiu la ce sa ma astept. Poti sa-mi urezi in avans "Pofta buna"

GabrielaGAUTOR REVIEW
[29.03.17 10:00:31]
»

@Radu Tudoran: Ah, ah, ah, va rog frumos sa nu ma "chinuiti" si sa nu ma ispititi prea tare! . Si acum am in gura gustul de pasteis de Belem, crocante si delicioase... va invidiez (in sensul bun al cuvantului) ca o sa aveti ocazia sa le gustati. Sunt sigura ca o sa va placa si bineinteles ca de pe acum va doresc pofta buna!!

Artana
[29.03.17 10:21:44]
»

Subscriu la cele relatate de tine, pasteis de belem sunt altfel parca fata de pasteis de nata. Nici eu n-am ratat sa iau micul dejun la ei, chiar daca am stat la coada si ca sa gasesc loc la "bar"in picioare

GabrielaGAUTOR REVIEW
[29.03.17 10:44:10]
»

@Artana: Intr-adevar sunt diferite si clar cele mai bune sunt pasteis de Belem! La mine nu a fost chiar micul dejun si nu am dorit sa stau la coada si sa astept sa prind o masa libera. Vremea era prea frumoasa sa ma inchid acolo asa ca am preferat sa le mananc in parc. Si acum imi aduc cu drag aminte de acele momente si de cat de bune au fost... yyyyyuuuuummmmyyyyyyyy

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[29.03.17 21:02:11]
»

@GabrielaG: Eu nu mai zic nimic, sunt anihilata complet. Sa-ti fie de bine, votat cu placere.

GabrielaGAUTOR REVIEW
[06.04.17 15:17:47]
»

@mishu: Multumesc draga mea... inca imi aduc aminte de gustul perfect si imi vine sa salivezzzzzzzzzzzz

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Artana, GabrielaG, mishu, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în #Lisabona? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057459831237793 sec
    ecranul dvs: 1 x 1